ШАМПИОНСКИ... Владимир Данко, апсолутни победник у мушкој конкуренцији

Вршац

На Градском језеру одржано Државно првенство у акватлону

БИЋЕ ВРШАЦ ДОМАЋИН И ТРЕЋИ ПУТ!

• Апсолутни победник у мушкој категорији је Новоађанин Владимир Данко, док је код девојака најбоља била Ива Павловић из Крагујевца

У оквиру Вршачког спортског лета, протеклог викенда, на Градском језеру у Вршцу, одржано је Државно првенство у акватлону. Захваљујући прошлогодишњој сјајној организацији, Српска триатлонска унија поново је поверила Граду Вршцу и локалном триатлон клубу Ахил најмасовније такмичење у земљи у овој дисциплини.

Такмичење је започело тркама млађих категорија, а потом су одмерене снаге у главној трци, где су учесници најпре пливали 1000м у Градском језеру, а затим трчали 6 кругова око језера, што представља дужину од 5200м. Град Вршац угостио је ове године такмичаре из Београда, Панчева, Ниша, Бора, Новог Сада, Костолца и Ваљева.
„Амбијент је био фантастичан, побринули смо се да деца и навијачи добију реквизите за навијање, да целу причу подигнемо за један степеник више. Тренутно смо једини организатори триатлона у целој земљи који обезбеђују финишерске медаље за све учеснике, од најмлађих категорија до најстаријих. Позитивне вибрације које смо добијали од свих који су се нашли у нашем граду, дају нам мотив да идуће године направимо још бољу и престижнију трку.“ изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Марко Рашић
Апсолутни победник у мушкој категорији је Новосађанин Владимир Данко, док је код девојака најбоља била Ива Павловић из Крагујевца.  Посебну категорију, као награду за домаћине,   понео је најбржи Вршчанин  Андреј Цуканић, а најбржа девојка је Данијела Ризвић, такође из Вршца.
„Посебну захвалност дугујемо Граду Вршцу за несебично помоћ око организације и врхунског гостопримства. Такође,захваљујемо се спонзорима: Туристичкој организацији Вршца, Центру Миленијум, ЈКП „Други октобар“ Вршац, Свислајн Таково, Фајт клубу Вива и Фитнес клубу 8. Велику захвалност дугујемо и Српској триатлонској унији која је омогућила одржавање државног првенства у акватлону у нашем граду. Техничко особље и судије су и овога пута све одрадиле беспрекорно и све је протекло у најбољем реду. Видимо се и догодине на градском језеру на Акватлону бр.3!“ изјавио је Кристифор Манчу, председник Триатлон клуба Ахил и з Вршца.
Претходно вече, такође у оквиру Вршачког спортског лета, у организацији Града Вршца и Фитнес клуба „8“ одржан је отворени фитнес тренинг на Градском језеру.
Окупљени у великом броју, учесници су могли да се опробају у функционалном фитнесу, а за најбоље су обезбеђене и награде. Отворени тренинг одржао је чувени вршачки фитнес инструктор Милан Шалиначки.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.