ШЕСТА ГОДИНА... Сања Петровић поново на челу Општине Ковин

Ковин

Одржана конститутивна седница Скупштине општине Ковин

САЊИ ПЕТРОВИЋ НОВИ МАНДАТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

• Нови заменик председника Општине је Ратко Мосуровић, док је Зоран Брадањи поново изабран за председника Скупштине општине, као  и Радмила Сикимић за њеног секретара

На данашњој конститутивној седници, одборници новог сазива Скупштине општине поново су изабрала Сању Петровић за председницу Општине Ковин, која се на тој функцији налази још од 2015. године, после две године проведених на функцији председника Скупштине општине.

На почетку седнице, Изборна комисија поднела је  Извештај о избору одборника СО Ковин, а потом је је донета и Одлука о потврђивању мандата одборника СО Ковин. Нови локални парламент за председника СО Ковин поново је изабрао Зорана Брадањија, док је на функцију заменика председника СО, већином гласова, изабран Миленко Грујичић.       Функцију секретара Скупштине општине и у наредном периоду обављаће Радмила Сикимић, дипломирана правница.

Пре усвајања дневног реда, Сања Петровић је предложила, а одборници усвојили, допуну дневног реда.  Допунска тачка била је избор председника општине, заменика председника и чланова Општинског већа. Након што је, према Статуту, члан 54, председник СО Ковин Зоран Брадањи предложио Сању Петровић за председника Општине, она је за заменика председника Општине, уместо социјалисте Зорана Николића, који је до јуче био њен заменик,  предложила Ратка Мосуровића, а за чланове Општинског већа  Срђана Ненека, Снежану Томић, Андријану Лакић, Драгана Секулића, Јелену Иванковић, Ђурицу Црепајаског и Клару Милошевић. Сви њене предлоге одборници су без дискусије прихватили.

Новоизабрани и досадашњи председник СО Ковин Зоран Брадањи захвалио је одборницима на указаном поверењу, пожелевши им срећу у даљем раду и изражавајући наду да се наставити толератна атмосфера, како би сви заједно радили у интересу грађана.    И Миленко Грујичић  захвалио је на избору, напомињући да „ћемо сви часно и марљиво радити за опште добро свих грађана наше општине“.

СХОДНО СИТУАЦИЈИ… одборници новог сазива Скупштине општине у сали Културног цеентр

Сања Петровић, председница општине,  захвалила је свим грађанима и колегама на оствареним изборним резултатима и убедљивој победи СНС-а, са освојених  65,62 одсто гласова.

,,Када сам први пут пре 5 година добила поверење за обављања функције председнице општине, знала сам истовремено да то значи много труда, енергије и рада на побољшању живота свих становника наше општине. Много снаге је уложено да се поправи оно што је нама остављено, руинирано, али и да се нађу начини да се доврше давно започети пројекти, који су толико важни за све нас, којима је ово дом. Јер, то је и идеја водиље Српске напредне странке, којој с поносом припадам и на чијим крилима програма радимо увек боље и више: дела, а не речи, а још мање пуста обећања. Поносно данас стојим пред новим скупштинским сазивом, јер дела су иза, али и испред нас“, рекла је Сања Петровић након што је поново изабрана на функцију „прве даме“ општине Ковин.

Иначе, на локалним изборима, одржаним пре два месеца. листа ,,Александар Вучић – за нашу децу“, освојила је апсолутну већину већину, 65,62 одсто гласова и 33 мандата у локалном парламенту. Листу „Ивица Дачић СПС – ЈС Драган Марковић Палма“ подржало је 18,68 одсто грађана, па је њима припало 9 мандата, док је за Савез војвођанских Мађара гласало 7,71 одсто изашлих бирача, тако да они у овом сазиву имају 3 одборника.

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.