НЕК ЉУБАВ СЈА... Педраг Старчевић на БУДИ-ју

Панчево

На БУДИ-ју представљени „Мостови пријатељства“ учитеља Предрага Старчевића

ОВО НИЈЕ КРАЈ, ВЕЋ НОВИ ПОЧЕТАК

• Шта кажу деца како би изгледала планета Земља када би на њој владали саосећање, уважавање, поштовање, љубав…

У склопу 9. Међународног бијанала уметничког дечјег израза БУДИ у Панчеву, у петак, 28. маја,  представљена је књига „Мостови пријатељства„, учитеља Предрага Старчевића.

На почетку промоције аутор је говорио о целокупном пројекту у коме је учестовало преко 500 ученика и 26 наставника из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. Наставници су држали онлине часове на којима су ученици разговарали о томе како би изгледала планета Земља када би на њој владали саосећање, уважавање, поштовање и љубав. На овим часовима деца су размењивала пријатељске мисли и љубав. Дечји цртежи, оптимистичне мисли и видео записи су садржина књиге „Мостови пријатељства“.

Присутнима се на промоцији обратила и Тамара Михајловић из Удружења за подстицање предузетништва “Живојин Мишић”, које је и покровитељ овог пројекта. Промоција је протекла у ведрој и веселој атмосфери. На бим пројектору су се низали дечји цртежи, мисли о пријатељству и љубави и видео записи записа школа – учесница.

МОСТОВИ ПРИЈАТЕЉСТВА… видео прилог са промоције (аутор: Јелена Вукадиновић)

Предговор ове књиге, који је писао Раде Шербеџија, читао је глумац Мирослав Жужић.  У предговору између осталог стоји: „Твоја књига „Мостови пријатељства“ најважнија је ствар која се тренутно догађа на овим просторима…“

Ученици из различитих генерација учитеља Старчевића читали су импресије које су написали најеминентнији писци за децу из ове четири земље: Јасминка Петровић (Србија), Сања Пилић (Хрватска), Барбара Хануш (Словенија) и Мирсад Бећирбашић (Босна и Херцеговина).

На крају презентације на позорници су се окупили садашњи и бивши Пеђини ђаци, да би заједнички отпевали песму „Нек љубав сја“. Симболична је била и последња страна ове књиге на којој пише: „Ово није крај, већ нови почетак“.

И то није све, за овај оригинални и изузетно поучни пројекат, учитеља Предраг Старчевић награђен је и признањем и титулом „Најбољи едукатор Србије 2020.”

Честитамо!

(Према: ФБ ОШ)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево