НА ЗАЈЕДНИЧКО ЗАДОВОЉСТВО... нови изглед кабинета за информатику

Панчево

Сарадња британске Фондације „Raymond Nikolet Trust“  и  ОШ „Јован Јовановић Змај“

БИО ЈЕ ТО ЈЕДАН ДИВАН ДАН

• Захваљујући донацији, сређене су просторије библиотеке, уз бројне књиге, као додатни поклон, затим,  информатички кабинет, као и паркет у више просторија

У Основној школи “Јован Јовановић Змај” у петак, 28. маја, био је посебан дан. Наиме, захваљујући донацији британске Хуманитарне фондације „Raymond Nikolet Trust“, уз присуство представника Фондације, отворена је реновирана школска библиотека. Библиотека  је опремљена новим намештајем и обогаћена са десетина нових књига, прикладних дечјем узрасту. Сем библиотеке, сређен је и новим столовима опремљен  и Информатички кабинет, као и паркет у неколико школских просторија, који сада сија новим сјајем.

Сарадња Змајеве школе са Фондацијом из Велике Британије започета је пре две године и ово је њен још један допринос побољшању услова рада у овој панчевачкој школи, основаној још крајем 19. века.

НА ЗАДОВОЉСТВО ДЕЦЕ… нови изглед школске библиотеке

Гости из Велике Британије дочекани су од стране ученика пригодном песмом, у знак захвалности, посебно за уређење простора библиотеке и поклоњеним књигама.

Иначе, по речима Фиаз Мир, представнице Фондације, њихова мисија је да финасијком подршком у што већој мери побољшају услове образовања младих Србије, јер су, управо млади, покретачка снагаразвоја Србије.

Владимир Марковић, директор ОШ „Јован Јовановић Змај“, не скривајући задовољство оним што је урађено,  захвалио је представницима Фондације, поклањајући им слику , која је настала као резултат заједничког ликовног доживљаја ученика.

Представници Фондације су школи узвратили поклоном – лампом, јер њена светлост, како је рекла гђа Фиаз Мир, осветљава пут ка успешнијој будућности.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево