ПРАВА СТВАР... за сада четири одсека, а од следеће године још два (Фото: pncevo.rs)

Банатско Ново Село

Мр Татјана Божић, члница ГВ Панчева, посетила ученике истуреног одељења Музичке школе „Јован Бандур“

ДЕЦИ ЈЕ И БЛИЖЕ И ЛАКШЕ, ПРАВА СТВАР!

• Настава се изванредно одвија, деца су заинтересована, професори су врло савесни, тако да сам и ја изузетно задовољан – истакао је Михајло Јовић, директор Музичке школе „Јован Бандур“

Од почетка септембра у Банатском Новом Селу, у тамошњој ОШ „Жарко Зреањаин“,  почело је са радом истурено одељење Музичке школе „Јован Бандур“ из Панчева.

Ово одељење јуче је посетила мр Татјана Божић, чланица Градског већа Панчева, у чијем је опису посла брига о образовању.

Већницу су угостили Маринел Блаж, директор ОШ „Жарко Зрењанин“  и Михајло Јовић, директор Музичке школе и том приликом је упознали са значајем које ово истурено одељењ има за младе музичке таленте из Банатског Новог Села, али и из Качарева, Владимировца, Алибунара, Банатског Карловца…

– Град је подржао предлог Музичке школе да отвори истурено одељење у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу, тако да овог септембра имамо једно одељење од 25 ученика. То је посебно значајно јер је велика ствар што деца не морају да путују у Панчево, па се надамо да ћемо и у другим насељеним местима где за то буде било интересовања у наредном периоду помоћи да се отворе нова одељења, најавила је већница мр Божић.

Говорећи о улагањима у школство, мр Татјана Божић је истакла и да је Град Панчево, упркос пандемији вируса корона, одвојио око три милиона динара за потребе текућег одржавање школа, међу којима је и школа у Банатском Новом Селу, у којој је урађена санација котларнице.

– Јако је значајно што смо добили ово истурено одељење Музичке школе, јер има доста ученика из Банатског Новог Села који похађају Музичку школу и ово помаже и ученицима и родитељима и не само овде, већ и околним местима, јер смо ми на стратешки доброј позицији. Близу нам је и Качарево и Владимировац и Долово, тако да је деци ближе и лакше за похађање наставе. Деца су подељена у две групе, настава се одвија и у овој садашњој ситуацији јако добро и добро је организована, истакао је Маринел Блаж, директор ОШ „Жарко Зрењанин“.

– Желим да нагласим да ми је изузетно драго што смо успели да у сарадњи са локалном самоуправом и Банатским Новим Селом отворимо овде истурено одељење. Јако пуно академских музичара је из Банатског Новог Села и годинама нам из ових крајева долазе ученици који су били одлични у нашој школи. Отварањем овог одељења, ми смо омогућили да деца из Банатског Новог Села, Владимировца, Банатског Карловца, Алибунара, Качарева, па и Долова које ће бити, када се уради пут на свега три, четири минута удаљено, не морају да путују чак до Панчева и да могу да имају овде наставу. За сада су отворена четири одсека – гитара, тамбура, виолона и хармоника, а за следећу годину планирамо и клавир и соло певање. Настава се изванредно одвија, деца су заинтересована, професори су врло савесни, тако да сам и ја изузетно задовољан, истакао је Михајло Јовић, директор Музичке школе „Јован Бандур“.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево