ДЕЦА ... и они који су некад били деца, и то не заборављају

Опово

Министарка проф. др Дарија Кисић озваничила почетак рада породичног парка

А У ПАРКУ ДЕЧЈИ ОСМЕСИ СВАКОГ ДАНА

• Циљ свих наших активности јесте управо ово, да будемо окружени младим људима, да нас буде што више и да се целом нашом Србијом само виде дечији осмеси“ – истакла је министарка проф. др Дарија Кисић

Захваљујући финансијској подршци Министарства за бригу о породици и демографију, у Опову је уређен породични парк, а у оквиру тог пројекта и у Сакулама, чији назив довољно говори о његовој сврси и намени.

Данас је Опову боравила „прва дама“ тог министарства, проф. др Дарија Кисић, која је, у друштву са домаћином, председником Општине Опово Милошем Марковом, озваничила почетак рада оба породична парка.

Обраћајући се присутнима, Милош Марков је, истичући значај једног оваквог објекта за породична дружења, рекао:

Велико ми је задовољство што имамо посету министарке Кисић и што можемо заједно да отворимо један значајан пројекат за нашу општину, односно, породични парк у Опову. Данас смо га и званично отворили, мада деца нису могла да дочекају па га већ неко време користе. Реализација овог пројекта, који је подржан од стране Министарства за бригу о породици, поред породичног парка у Опову је подразумевао и изградњу породичног парка у Сакулама и то нам је изузетно велико задовољство зато што је Сакуле, захваљујући овом програму, по први пут добило једно ново, модерно, дечје игралиште и на тај начин смо тамо, такође унапредили квалитет провођења времена за целе породице“ – истакао је Марков.

Пре него што је прошетала кроз Спортско – рекреативни центар и породични парк и дружења са децом, проф. др Дарија Кисић је изјавила:

„Заиста је велико задовољство данас бити са пријатељима у Опову. Министарство за бригу о породици и демографију је у току прошле године и током ове године подржало пројекте више општина, међу којима је и Опово, када су у питању мере популационе политике, за шта смо издвојили нешто више од 11 милиона динара прошле, а ове године осам милиона динара и ево продукти нашег заједничког рада се виде, и заиста ова срећа и радост деце и омладине се не може измерити.

Заједно смо изградили два дечја парка у Опову и Сакулама, као и мобилијаре у парковима, тако да смо постакнути оваквим одличним радом и саме Општине Опово, подржали све пројекте ове године и сигурно ћемо се опет заједно видети, а циљ свих наших активности јесте управо ово, да будемо окружени младим људима, да нас буде што више и да се целом нашом Србијом само виде дечији осмеси“, поручила је министарка Кисић, која је потом посетила Вилу Хелена, Галерију „Јован Поповић“, а онда у кабинету председника општине одржала радни састанак.

(Фото: Глас Опова)