ПОЧАСТВОВАНА... министарка Дарија Кисић и... оно што се не заборавља

Ковачица – Падина

Министарка Дарија Кисић посетила два  удружења жена, један џудо тренинг, две изложбе…

ПРАВИ СТУБОВИ, НЕ САМО ПОРОДИЦЕ!

• Дарија Кисић у Падини је отворила реновиране просторије Удружења жена, изложбу у ОШ „Маршал Тито“, а у Ковачици је присуствовала инклузивном џудо тренингу и посетила Удружење жена Ковачица, где је…

У Падини и Ковачици боравиле су  Дарија Кисић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и Биљана Барошевић, помоћница министарке за заштиту особа са инвалидитетом,  где су имале више протоколарних посета, али и не само протоколарних.

Министарка и њена помоћница, најпре су посетиле Спортски центар „Славија“ где су присуствовале џудо тренингу особа са инвалидитетом, чије активности под мотом „Инклузивни џудо – џудо за све“ финансијски подржава Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, односно Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, који „покрива“ Биљана Барошевић, помоћница министарке.

Након тога, у друштву Јарослава Хрубика, председника Општине Ковачица,  Марине Томан, начелнице Јужнобанатског управног округа, Петра Вишњичког, заменика председника општине, Маријане Мелиш, помоћнице председника општине, и Душанке Петрак, директорке Центра за социјални рад,  министарка Кисић обишла је и просторије Удружења жена Ковачица, где је имала прилику да се упозна са идентитетским примерцима словачке народне ношње, као и да чује шта све ово удружење жена, које је ове године прославило 102. рођендан,  на очувању словачког националног идентитета, традиције, обичаја, гастрономских специјалитета…

Потом су гошће, у друштву домаћина, боравиле у Падини, где су најпре обишле изложбу „Сачувано од заборава“ у ОШ „Маршал Тито“, изложбу која чува од заборава обичаје Словака из Падине, као и традиционалне вредности, и што се тиче народне ношње и предмета за свакодневну употребу.

После тога уследила је посета Удружења жена Падина, где је министарка Дарија Кисић, заједно са председницом Еленом Хањик, отворила реновиране просторије овог одружења, чије је реновирање финансирало министарство на чијем је челу управо проф. др Дарија Кисић.

Након што се упознала са активностима овог реномираног удружења жена, проф. др Дарија Кисић је напоменула да јој је посебно драго што се међу чланицама удружења налазе и жене са инвлидитетом, а потом истакла:

„Сваки пут се осећам почаствовано када сам у друштву овако јаких, способних, вредних и талентованих жена. Ви сваким даном показујете да сте стубови, не само својих породица, него и целог друштва. Хвала вам што чувате нашу традицију од заборава.“

(Фото: EPA.rs)

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.