НЕПОСРЕДНО... министар Недимовић и председник Гарашевић у разговору са пољоприврдницима (Фото: Општина Ковачица)

Ковачица

Министар Бранислав Недимовић у посети земљорадницима у Падини, Дебељачи и Уздину

ПОЉОПРИВРЕДА ЈЕ ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА КОВАЧИЦЕ

• Квалитет земље на територији општине Ковачица један је од највиших у држави и то је онај адут који Ковачица мора да искористи до максимума
• Пољопривредницима у општини Ковачица субвенције у износу од око три милиона евра

Бранислав Недимовић, министар за пољопривреду, шумарство и водопривреду у Влади Србије, посетио је два пољопривредна газдинстава и једну земљорадничку задругу, све и општини Ковачица.

Министар Недимовић, наајпре, је боравио у Падини, где је обишао пољопривредно газдинство Јана Павела, а онда пољопривредно газдинство породице Ђуричков у Дебељачи, да би посету општини Ковачица завршио у Земљорадничкој задрузи „Плугарул“ у Уздину.

Заједно са министром Недимовићом, у обиласку успешних газдинстава био је и председник Општине Ковачица Милан Гарашевић, који су обавили разговор са пољоприврдницима, саслушали шта их „мучи“ и из тога извукли корисне закључке.

Подсећајући да је до сада обишао преко 200 села, министар Недимовић је истакао да у наредној години на снагу ступају нове мере које се „тичу закупа замљишта за сточаре“, као и „нове субвенције за краве и телад“.

-Од свега, најважније је да у посете идемо као мисионари од куће до куће, разговарамо са пољопривредницима и објаснимо људима на шта имају право и шта да очекују, рекао је министар Недимовић, истичући чињеницу да је „Општина Ковачица, спрам своје величине, један од највећих корисника државних субвенција. Поднето је 2900 захтева у овој години и пољопривредницима општине Ковачица биће исплаћене негде око три милиона евра“.

Милан Гарашевић, председник општине, изразио је задовољство, како посетом министра Недимовића, тако и оним што се чуло у разговору са пољопривредницима, истичући да је квалитет земље на територији општине Ковачица један од највиших у држави и да је је то онај адут, који Ковачица мора да искористи до максимума, што се пољопривреде тиче.

-Разговарали смо са ратарима, повртарима, а посетили смо и ЗЗ „Плугарул“, која има преко стотину задругара. Чули смо примедбе, критике и конструктивне сугестије. Оно чиме можемо да се похвалимо је и то да Одељење за пољопривреду  спроводи комасацију у КО Дебељача, посао који кошта 130 милиона динара, што је четири одсто општинског буџета. Ово се ради први пут после 40 године – напоменуо је председник Гарашевић.