Бела Црква

Радови на изградњи саобраћајница у Индустријској зони у Белој Цркви

СЛЕДИ ИЗГРАДЊА ТРОТОАРА, ПАРКИНГ МЕСТА…

• У наредној години треба завршити посао око гасификације, али и решити проблем са дивљим депонијама

Уређење Индустријске зоне у Белој Цркви настављено је изградњом уличних саобраћајница, а шта је урађено и шта још треба да се уради, о томе је говорио Дарко Богосављевић, након обилакса радника ЈП „Путеви Србије“, који раде на реализацији овог пројекта.

-У току су радови на четвртој фази изградње уличних саобраћајница. Поставља се носећи слој асфалта, а уколико времеснки услови дозволе, до крај године биће постављен и завршни хабајући слој. Након тога, током следеће године,  предстоје радови на изградњи тротоара и паркинг места. Оно што је до сада урађено, то је јавна расвета, водоводна и канализациона мрежа. У 2020. години пројектоваћемо и нову хидрантску мрежу, пошто постојећа задовољава само тренутне потребе, а предстоји да се заврши и посао око гасификације, рекао је Богосављевић.

Оном што ће представљати проблем који се мора решити то су дивље депоније, за шта Општина нема средстава, па се очекује помоћ републичких и покрајинских органа, јер тешко да ће се неки инвеститор одлучити да дође ако у близини зоне постоје дивље депоније.

Председник Богосављевиће је истакао да су у току разговори са неким компанијама које су изразиле спремност да дођу у Белу Цркву, што је значајан корак ка индустријализацији ове општине, повећању запослености и останку младих у својој општини.

(Фото: БЦИнфо)

И.Б.

Пројекат „Општина Бела Црква – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Бела Црква.