ЗАЈЕДНИЧКИ СНИМАК... председник Дакић са награђеним одгајивачима

Добрица

 Међуградска изложба ситних животиња 

СВИ СУ БИЛИ ПОБЕДНИЦИ

• Ипак, награђени су Јанко Петраш, Вељко Ерић, Јовица Панчевац и Удружење одгајивача из Скореновца

Љубитељи ситних животиња, оних које људски живот чине, на неки начин, испуњенијим, оних који бораве у кавезима као кућни љубимци или на прозорима и таванима или у дворишту, или пак на нечијем рамену, оних које знају да узврате љубав, на свој начин, разуме се, имали су прилику да протеклог викенда уживају, опет,  на свој, људки,  начин. Ту нема правила.

Наиме, Добрица је протеклог викенда била место сусрета тих ситних животиња и њихових власника, како садашњих тако и будућих, не само са подручја Јужнобанатског округа.

На изложби, која због тога и има у свом називу „међуградска“, своје врлине показало је 422 голуба, 150 птица и „живинчади“, као и 30 кунића и других ситних љубимаца.

Стручни жири, на челу са Лазаром Станчулом, није имао нимало лак посао.

Али је ипак морао прогласити победнике. А победници су Удружење одгајивача из Скореновца и одгајивачи Јанко Петраш из Падине, Вељко Ерић из Обреновца и Јовица Панчевац из Вршца.

Пригодне пехаре победницима је уручио председник Општине Алибунар Душан Дакић, који је, честитајући им на признањима, рекао да су сви учесници победници и да ће Општина и надаље подржавати овакве и сличне манифестације.

Затим је Горан Станковић, председник Удружења одгајивача из Добрице, уручио пехаре и другим успешним одгајивачима.

Истовремено са изложбом, успешно је функционисала и продајна берза, тако да су нова станишта нашли бројни експонати птица, кунића, живине, а продавана је и храна, посебног квалитета, зар и то треба рећи.

Изложба је одржана уз покровитељство Општине Алибунар, а у организацији Удружења одгајивача „Добрица“, уз сарадњу Месне заједнице Добрица, Спортског савеза Алибунара, као и спонзора.

СиБ