Панчево

Манифестација „Летњи дани“ и у септембру

БАКИНА КУХИЊА, АЛИ  БАКА ЈЕ БИЛА И ДЕВОЈКА!

• На панчевачком корзоу у току је манифестација која освежава ум, голица душу, подстиче на размишљање, али ни то није све…

Упркос проблемима са пандемијом, у Панчеву су већ више од два месеца у току „Летњи дани“, манифестација на којој удружења жена, као и самостални предузетници, представљају своје специфичне производе, од оних гастрономских па до разних декоративних рукотворина, сувенира, накита и сл.

Тезге су постављене на панчевачком корзоу, малој улици са великом фрекфенцијом пролазника, јер су ту налазе бројни, и те како посећени кафићи, Културни центар, а и сам је центар града.

Ову манифестацију је иницирала Туристичка организација Панчева, с циљем афирмације традиционалних вредности овог краја, од оних из кухиње до оних из сфере разних врста декорације за разне прилике.

На тезгама, које је Туристичка организација уступила бесплатно свим излагачима,  могу се  видети примамљиви слаткиши, колачи, мед, сувенири, накит, декоративни аранжмани…

И удружења жена и самостални предузетници су изузетно задовољни, јер им је то прилика не само да покажу шта раде и чиме се баве, него и да да те своје специфичне производе и продају, што у оваквим околностима није безначајно, напротив.

До сада, свакога дана, на 15 штандова своје умотворине и рукотворине, представило је преко 80 жена, чланица удружења жена, као и предузетника, и том приликом је успостављена одлична сарадња удружења и ситних произвођача, са својим производима којих нема ни у једној трговинској радњи, јер то су раритети из „бакине кухиње“ али и из ормана где су се некада чувале специфичне драгоценисти, како оне за дотеривање пред излазака тако и оне што трајно остају као сувеенири који подсећају на време које никада не пролази.

Због интересовања које се не смањује, манифестација ће, уместо до краја августа, како је првобитно предвиђено, трајати до краја септембра.

И за крај, радно време овог необичног базара траје од 10 до 18 сати, свакога дана.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево