ВИШЕСТРУКА КОРИСТ... Александар Стевановић и Тања Вергић Топић у акцији садње дрвећа

Панчево

Акција Републичког ПИО фонда „Међугенерацијска подршка природи“

ПРИРОДА ЋЕ УМЕТИ ДА УЗВРАТИ

• Циљ ове акције је међугенерацијска сарадња на пољу екологије, и то кроз садњу дрвећа,  али и много више од тога
• У граду Панчеву један од главних праваца политике је очување природе и унапређење животне средине“ – истакао је градоначелник Панчева Александар Стевановић, који је и сам учествовао у акцији

Акција Републичког фонда пензијско и инвалидско осигурање под називом „Међугенерацијска подршка природи“ спроведена је данас и у Народној башти у Панчеву.  У акцији је, поред пензионера и школараца,  учестовао  и градоначелник Панчева Александар Стевановић, заједно са Тањом Вергић Топић, директорком ПИО фонда Панчево и Данилом Бјелицом, директором ЈКП „Зеленило“ , које је обезбедило укупно 30 садница индијског јоргована, стубасте букве и јапанског јавора.

Циљ ове акције је међугенерацијска сарадња на пољу екологије, и то кроз садњу дрвећа  које ће допринети бољој еколошкој ситуацији, даваће хлад и заштиту од ветрова, визуелно ће употпунити целину, естетски оплеменити одређени простор, допринети одрживом развоју и заштити природе и обезбедити кохезију природних и вештачких елемената на простору садње.

На крају спроведене  акције, Александар Стевановић, градоначелник Панчева, нагласио је да је граду Панчево један од главних праваца политике очување и унапређење стања животне средине:

– Ми смо при добијању позива од стране Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, одмах одреаговали и са задовољством прихватили да ПИО фонд хоће да спроведе једну овако фантастичну акцију у нашем граду и у сарадњи са нашим комуналним предузећем „Зеленило“ изашли у сусрет за све оно што је потребно, како би се ова акција организовала на територији нашег града. Заиста подржавамо овакве акције и ми се као град трудимо да их сами што више организујемо. Кроз буџет града Панчева, односно кроз Фонд за заштиту животне средине финансирамо пројекте који имају велики утицај на стање животне средине у нашем граду и то јесте један од приоритета деловања наше локалне самоуправе, односно града Панчева. Хвала ПИО Фонду што се бави оваквим акцијама, јер су оне заиста значајне. Ми се данас налазимо у Народној башти, која је најстарији и најлепши парк у граду Панчеву који највише посећују наши најмлађи суграђани и ми смо на ту чињеницу поносни и што смо и на овај начин могли да одговоримо овом задатку.

Директорка Тања Вергић Топић  захвалила је градоначелнику Стевановићу на подршци и ЈКП „Зеленилу“, захваљујући којем је омогућена акција и нагласила да пројекат има за циљ повезивање и едукацију најмлађих суграђана од стране најстаријих суграђана и уједно подизање еколошке свести и о важности очувања животне средине.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево