ОНИ СУ ТИ... верни чувари традиције и националног идентитета

Панчево

КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП на пријему код градоначелника Панчева

ТАКО СЕ ВИЈЕ ОРО КРАЈ МАНАСТИРА

• Пријем је организован поводом освајања прве награде за кореографију на престижном фестивалу „Belgrade аward“

Александар Стевановић, градоначелник Панчева, заједно  са Маријом Јевић, чланицом Градског већа града Панчева задуженом за културу и омладину, угостио је у Градској кући први извођачки ансамбл КУД-а “Станко Пауновић” НИС-РНП Панчево, на челу са кореографом Дејаном Трифуновићем.

Повод за пријем, бар што се тиче овог друштва,  већ је одавно постао уобичајен. Победа.

Наиме, Културно-уметничко друштво “Станко Пауновић” НИС-РНП Панчево  освојило је прво место за кореографију на престижном фестивалу фолклора “Национало такмичење фолклорних ансамбала „Belgrade аward 2021.” одржаног 9. октобра 2021. године на сцени Коларчеве задужбине у Београду.

Градоначелник Стевановић је честитао гостима на великом успеху и изразио задовољство поводом очувања традиције и културе, посебно националног идентитета на овај начин. Такође, ово је била прилика да се чују потребе и услови у којима функционише ово успешно културно-уметничко друштво.

У такмичарском делу програма учествовало је 14 ансамбала и Културно-уметничко друштво “Станко Пауновић” НИС-РНП Панчево извело је кореографију под називом “Оро се вије крај манастира” у којој су приказане народне игре и песме из босилеградског Крајишта у музичком аранжману Сорина Бољанца и кореографији Дејана Трифуновића.

„Оро се вије крај манастира“  оцењено је од стране стручног жирија највишим оценама, што је било довољно за освајање првог места и специјалне награде за најбоље извођење кореографије.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево