КОРАК ПО КОРАК... нови корак ка унапређењу репродуктивног здравља

Друштво

Компанија НИС подржала набавку опреме за медицинске установе у Новом Саду

ЗА БОЉУ ДОСТУПНОСТ ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛУГА

• Захваљујући новој опреми омогућено је унапређење гинеколошко-акушерске дијагностике, као и пружање ефикасније подршке женама са инвалидитетом

Настојећи да пружи пуну подршку раду здравствених установа у нашој земљи, компанија НИС донирала је 15 милиона динара за набавку савремене медицинске опреме за одељења гинекологије Дома здравља Нови Сад и Завода за здравствену заштиту студената у том граду. Међу набављеном опремом су гинеколошка столица прилагођена прегледу особа са инвалидитетом, два матернал и фетал монитора, два ултразвучна апарата, као и ЦТГ апарат. Пројекат је реализован у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“ који је компанија НИС прошле године спровела под слоганом „Да се нове наде роде“, желећи да допринесе националном приоритету – унапређењу репродуктивног здравља и повећању наталитета.

Захваљујући новој опреми омогућено је унапређење гинеколошко-акушерске дијагностике, као и пружање ефикасније подршке женама са инвалидитетом, што је од великог значаја имајући у виду да се у гинеколошким амбулантама Дома здравља Нови Сад годишње обави око 22.000 прегледа, међу којима су и примарни прегледи у процесу вантелесне оплодње. На овај начин је додатно смањена оптерећеност установа терцијарног нивоа здравствене заштите, прегледима који се иначе обављају у установама примарне здравствене заштите.

Поводом набавке нове опреме Дом здравља Нови Сад обишли су Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада, и Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, у пратњи прим. др Веселина Бојата, директора Дома здравља.

Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада, рекао је да је изузетно значајна синергија коју остварују Град Нови Сад и компанија НИС.

Данас сви треба да будемо поносни на оно што смо видели у Дому здравља на Лиману. Драго ми је што у разговорима са запосленима који ће радити на новој опреми и у новим ординацијама видим да су задовољни, јер је то кључно – ако имамо задовољне запослене, сигурно ће и крајњи корисници бити задовољни оним што имају у свом граду и свом Дому здравља. Мислим да је програм „Заједници заједно“ фантастичан програм који се у Новом Саду реализује од 2010. године. Град је од НИС-а добио више од 220 милиона динара за спорт, културу, образовање, науку, заштиту животне средине и здравство. Сада настављамо даље, ту смо да заједно радимо и напредујемо“, рекао је Ђурић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, истакао је значај сарадње Новог Сада и компаније.

Као што је здравље нешто најважније за сваког од нас, тако је и Град Нови Сад један од најважнијих градова за наше пословање. Зато бих желео да вам захвалим што нас доживљавате као партнере, као праве пријатеље, и то смо показали током наше дугогодишње сарадње. Много пројеката је иза нас и они воде ка побољшању живота грађана Новог Сада. Данас смо причали и о новим правцима сарадње и НИС ће у наредном периоду подржати образовање и науку и уложити у основне и средње школе, научне институције. Поред пројекта „Заједници заједно“ НИС ће покушати да помогне Новом Саду да се избори са последицама временских непогода“, рекао је Смирнов.

Веселин Бојат, директор Дома здравља Нови Сад, захвалио је компанији НИС на подршци овој установи.

НИС ће на тај начин помоћи даљем развоју примарне здравствене заштите и доступности те заштите свима онима којима је она неопходна. Ово није први пут да компанија НИС показује своју друштвену одговорност, ми смо већ једном добили подршку путем пројекта ове компаније, када смо направили едукативни центар у коме се бавимо едукацијом наших најмлађих у смислу њиховог репродуктивног здравља. Пројекат који смо реализовали у Дому здравља Нови Сад са врхунском опремом је само корак више и, поред едукације, сада имамо и превентивне прегледе наших суграђанки“, рекао је Бојат.