МАЛИ ЗНАК ПАЖЊЕ... али значајна подршка родитељком буџету

Пландиште

Поклони Општине ђацима првацима на почетку њиховог школовања

МАЛИ ЗНАК ПАЖЊЕ ЗА ВЕЛИКИ ПОЧЕТАК

Сваком прваку у општини Пландиште, првог дана њиховог школовања, уручена је школска торба – ранац и основни прибор за наставу, перница, дрвене бојице, фломастери, свеске, блок за цртење и лењир

И ове године Општина Пландиште је издвојила средства за поклон пакете свим ђацима првацима на почетку њиховог школовања, првог дана септембра 2023. године.

Свим првацима, којих је ове године 76, уручена је школска торба – ранац и основни прибор за наставу, перница, дрвене бојице, фломастери, свеске, блок за цртење и лењир. 

Јован Репац, председник општине, уручио је поклоне малишанима из ОШ „Доситеј Обрадовић” са подручним одељењима у Маргити и у Великом Гају. У одељењу ове школе у Барицама и Јерменовцима, поклоне првацима уручио је Владан Младеновић, заменик председника Скупштине општине, док је у ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди и Милетићеву и ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици и у школи у Старом Лецу, поклоне уручио Љубомир Ракић, председник Скупштине општине Пландиште.

Сви они пожелели су првацима срећан полазак у школу, пуно успеха и добрих оцена и поручили им да су поклони само мали знак пажње којим Општина показује бригу за најмлађе школарце, мали гест којим жели да покаже да је увек ту за њих, да је њихов ослонац и подршка на путу стицања знања и образовања.

Иначе, у школској 2023/2024. години, у све три основне школе на територији општине Пландиште, у први разред укупно је пошло 76 првака (40 дечака и 36 девојчица). У највећој школи, у ОШ „Доситеј Обрадовић“ са подручним одељењеима, има 53 првака, у Пландишту 35, Маргити 9, Барицама 4, Јерменовцима 6, и у Великом Гају 1 ђак првак. У Великој Греди, у ОШ „Јован Стерија Поповић“ са подручним одељењем у Милетићеву има 14 првака, у Великој Греди 12 и Милетићеву 2 првака.

У ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици са подручним одељењем Стари Лец, ове школске године има 7 првака, у Хајдучици 5 и у Старом Лецу 2 првака.

(Према: Општ. сајт)

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.