Панчево

Јавни позив за самосталне уметнике и све оне који се баве културом…

… А НИСУ СТАЛНО ЗАПОСЛЕНИ

• Панчево је један од ретких градова који расписују овакву врсту јавних позива за уметнике и културне раднике
• Јавни позив важи све до краја 2020. године

На основу члана 5. Одлуке о уплати доприноса за пензијско, инвалидско и здравствено осигурање лицима које су стекле статус лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе, Градоначелник града Панчева расписује ЈАВНИ ПОЗИВ лицима која су стекла статус лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе, ради остваривања права на уплату доприноса за пензијско, инвалидско и здравствено осигурање за 2021. годину.

Тим поводом, Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину, најавила је поменути Јавни позив и позвала грађане да конкуришу:

– Град Панчево расписује Јавни позив за самосталне уметнике и све оне који се баве културом, а нису стално запослени, за пензијско, инвалидско и здравствено осигурање. Јавни позив почиње од 15. до 31. децембра и сви они који су заинтересовани могу да поднесу своје пријаве на Услужном центру Градске управе сваког дана. У оквиру Јавног позива се налази сва потребна документација, услови, формулари који треба да се прибаве како би учествовали на овом конкурсу. Услове самостални уметници и радници који се баве неким културним делатностима могу погледати у Јавном позиву, али неки од услова су да су грађани града Панчева, да имају статус самосталног уметника и ми сваке године имамо приличан број уметника који се пријављује, тако да новчана средства планирамо у односу на број лица која конкуришу овим позивом.

Панчево је један од ретких градова који расписују овакву врсту јавних позива за уметнике и сматрам да је то врло значајно за наш град, за наше уметнике, јер сви они који нису стално запослени имају могућност да им редовно тече пензијско, инвалидско и здравствено осигурање, што се слажемо сви да је од великог значаја за сва лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе – истакла је Марија Јевић.

(Према: Градски сајт)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево