Саша Павлов, градоначелник Панчева

Панчево

Биоскоп Културног центра у Панчеву добио најсавременију опрему

УЖИВАЊЕ У ПОТПУНО НОВОЈ ТЕХНОЛОГИЈИ

• Вредност пројекта износи преко три милиона динара, а реализацију овог пројекта подржала је компанија НИС

У дворани  Културног центра Панчевo, 25. октобра, свечано је отворен дигитални биоскоп за све посетиоце и љубитеље филма. Набавком најсавременије опреме уз подршку НИС-а,  публика ће имати прилику да ужива у потпуно новој технологији пројектовања домаћих и светских ауторских и документарних филмова.

Вредност пројекта износи преко три милиона динара, а реализацију овог пројекта подржала је компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ са циљем популаризације и унапређења филмске уметности и културне понуде Града Панчева.

Свечаном отварању присуствовали су представници града, компаније НИС, Kултурног центра Панчево, Филмског центра Србије и многобројне званице. Овом приликом приказани су и краткотрајни филмови домаћих филмских аутора. Подршком пројеката из области културе, компанија НИС унапређује развој младих талената и побољшава услове културних установа.

Саша Павлов, градоначелник Панчева, истакао је значај сарадње града и компаније НИС.

“Заиста је велико задовољство што можемо да присуствујемо представљању најновијег биоскопског пројекта који смо добили заслугом НИС-а и Филмског центра Србије. Посебно сам поносан  на сарадњу са НИС-ом,  компанијом која из дана у дан показује своју велику друштвену одговорност. Ми имамо то задовољство да кроз програм “Заједници заједно” успешно сарађујемо  већ 10 година, где смо спровели 132 пројекта чија је вредност скоро 152 милиона динара. Подржани пројекти  нису били само из области културе, какав је овај данашњи, већ су покривали и пројекте из других области попут спорта, социјалне заштите, екологије. Сигуран сам да ће ова сарадња на обострано задовољство да се настави“.

Владимир Гагић, директор Блока “Прерада” у НИС-у је нагласио значај улагања компаније НИС у кутурни развој Панчева.

Владимир Гагић, директор Блока “Прерада” у НИС-у

“Велико је задовољство што вечерас могу да присуствујем промоцији дигиталног пројектора, једног од најсавременијих у Србији, чију набавку је подржала наша компанија у оквиру програма “Заједници заједно”. Кроз овај програм реализовали смо много пројеката у Панчеву, граду где је смештен и један од најзначајнијих НИС-ових објеката – Рафинерија нафте Панчево, која се у протеклих десет година интензивно развија. Такође желимо да као компанија допринесемо развоју Панчева и у другим сегментима укључујући  културу, екологију и многе друге области.”

Немања Богданов, директор Културног центра у Панчеву захвалио се компанији НИС на подршци и нагласио значај набавке дигиталног пројектора за културни живот Панчева.

Немања Богданов, директор Културног центра у Панчеву

„Вечерас је заиста велики дан за Град Панчево и Културни центар Панчево, јер смо набавили један од најсавременијих пројектора који у Србији тренутно постоји. До сада нисмо имали средства да купимо овај дигитални пројектор, али уз помоћ наших партнера, Нафтне индустрије Србије и Филмског центра Србије, коначно су се стекли услови.  Искрено се надам да ћемо наставити да негујемо филмску традицију захваљујући једном оваквом пројектору“.

Под слоганом „Будућност на делу“, НИС већ 10 година подржава пројекте чији је циљ промоција и подршка култури, талентованим уметницима и истинским друштвеним вредностима.

•••

Програм друштвено одговорног пословања „Заједници заједно“ НИС успешно реализује већ десет година заредом, у 12 градова и општина широм Србије- Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Кикинда, Зрењанин, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј. До сада је компанија подржала више од 900 пројеката вредних преко милијарду динара који су допринели унапређењу квалитета живота локалних заједница.