ХВАЛА ШВЕДСКОЈ ВЛАДИ... Александар Стевановић и Милка Ђурђевић након потписавања Уговора о сарадњи

Панчево

И Град Панчево у пројекту „Помоћ при запошљавању и самозапошљавњу угрожених група

ПОМОЋ ОНИМА КОЈИ БЕЗ ПОМОЋИ НЕ МОГУ…

• Ове године ћемо поделити 33 гранта у висини од 2.000 и 3.600 евра за запошљавање или самозапошљавање теже запошљивих категорија становништва – истакао је Алексадар Стевановић, градоначелник, после потписивања Уговора о сарадњи са организацијом „Хелп“, иза које стоји Влада Шведске

Град Панчево и организација “Хелп”  свечано су потписали Уговор о сарадњи, чиме ће отпочети реализација пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ на територији Града Панчева. Пројекат финансирају Влада Шведске, преко шведске Агенције за међународни развој и сарадњу „Сида“ и Град Панчево, а реализује „Хелп“,  у сарадњи са градом Панчевом.

Уговор су потписали Александар Стевановић, градоначелник, у  име Града Панчева и Милка Ђурђевић, сениор програм менаџер, у име организације “Хелп”.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева,  изразио је велико задовољство поводом потписивања уговора о реализацији пројекта запошљавања и самозапошљавања угрожених група:

– Ово је пројекат који је део једног већег, ширег пројекта који се релизује на територији Републике Србије, а уз подршку Владе Шведске и ово је заиста једна сјајна ствар. Ми смо и у прошлој години имали исто овако сарадњу са организацијом “Хелп”, а сарадња ће се наставити у будућности. Ове године ћемо поделити 33 гранта у висини од 2.000,00 и 3.600,00 евра за запошљавање или самозапошљавање теже запошљивих категорија становништва и то је нешто што Град Панчево у континуитету годинама спроводи кроз меру Локалног акционог плана за запошљавање. Ми са нашим Локалним планом за запошљавање желимо да пружимо могућност свим становницима Панчева да дођу до свог радног места у складу са стручном спремом коју имају. Ово је једна од седам мера коју ми спроводимо кроз ЛАПЗ. Желим да се захвалим овим путем организацији “Хелп” и шведској Влади што нас подржавају на овом путу.

Милка Ђурђевић, сениор програм менаџер из организације “Хелп”, захвалила се Шведској Влади и Шведској агенцији за међународни развој и сарадњу што су омогућили реализацију пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ у граду Панчеву:

– Посебно ћемо се фокусирати на оне угрожене групе које су у великом ризику од социјалне искључености и сиромаштва, као што су Роми, неформални сакупљачи секундарних сировина, жене, млади, вишечлане породице, ниже образоване групе и мањинске групе. Ми ћемо организовати током октобра и новембра информативне кампање у којима ћемо позвати преко медија и преко наших постера све заинтересоване да дођу на наше информативне састанке на којима ћемо поделити пријавне формуларе преко којих ће моћи да аплицирају за ову врсту помоћи.

Укупна вредност пројекта је 2.876.010.80 евра и биће имплементиран од јула 2021. до јуна 2025. године у 16 општина и градова у Републици Србији. Укупна вредност инвестиције за град Панчево у првој једногодишњој фази пројекта износи око 75.000 евра.

(Према: сајт Града)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево