ПРЕЗЕНТАЦИЈА... Александар Стевановић и Маја Витман (Фото: ЕPA:rs)

Панчево

Наставља се реконструкција парка и старог градског језгра

САМО СТАБЛА ОСТАЈУ

ТУ ГДЕ ЈЕСУ

• Како ће после друге фазе изгледати централни градски парк и подручје око њега, данас су јавности презентовали Александар Стевановић, градоначелник и Маја Витман, градска менаџерка

Данас је настављена реконструкција парка у центру града Панчева, као и старог градског језгра око њега, чиме ће овај део града добити посве нови изглед.

Цео посао коштаће градски буџет 134.886.000 динара, а радови би требало да буду завршени на пролеће, после 120 радних дана, како је то предвиђено уговором са извођачем радова.

Овим поводом, градоначелник Панчева Александар Стевановић и градска менаџерка Маја Витман представили су јавности шта ће се све радити у овој другој фази посла око уређења централног градског језгра.

Много тога, а ево шта:

На површини од готово десет хиљада квадратних метара обавиће се најпре радови на изградњи водоводне мреже, кишне и фекалне канализације, као и радови на партерном уређењу и реконструкцији јавног осветљења.

A НА ПРОЛЕЋЕ… све ће изгледати другачије

Потом следи постављање дечјих игралишта. Једно ће бити на почетку Масарикове улице, а постојеће игралиште, које се сада налази у централном делу парку, биће измештено на локацију ближу Народном музеју. Ново игралиште имаће и посве нове и разноврсније садржаје. Поред тог већег дечјег игралишта, површине 385 метара квадратних, биће постављено и још једно, мање, и то у Масариковој улици, на површини од 182 квадратна метра.

Уз све то, иде и нови мобилијар, као и ново озелењавање парка.

Ова, друга фаза сређивања централног градског језгра, обухватиће Улицу Војводе Живојина Мишића, као и део до Масарикове улице, затим, цела Масарикова улица,а након тога следи сређивање простора од платоа испред Градске управе до Народног музеја, као и потез од Народног музеја до Масарикове улице.

Све у свему, на пролеће Панчевке и Панчевце, како оне млађе, тако и оне мало старије, очекује посве нови изглед овог дела града, на задовољство и једних и других, у сваком смислу.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево