СВЕЧАНО... најпре цвеће за све учеснике свечане седнице...

Вршац – Крива Паланка

Посета делегације Града Вршца побратимљеној општини у Македонији

КОРИСНА РАЗМЕНА ИСКУСТАВА

• Делегација Вршца присуствовала је свечаној седници поводом Дана општине Крива Паланка, али и имала низ билатералних сусрета са другим гостима

Делегација Града Вршца боравила је од 7 – 9. октобра у посети Македонији, у побратимљеној општини Крива Паланка.Челници и грађани братске општине, са којом  Град Вршац сарађује дуги низ година, срдачно су дочекали чланове Градског већа Мирослава Ступара и Вељка Стојановића.

Већници Ступар и Стојановић пренели су поздраве градоначелнице Вршца Драгане Митровић и узели учешће у раду свечане седнице Скупштине општине Крива Паланка. Свечана седница, одржана је  у склопу Дана општине Крива Паланка, 8. октобра, и обележавања 74. годишњице ослобођења општине и читавог краја од бугарског и немачког окупатора. Том приликом, првом човеку Општине Крива Паланка, Борјанчу Мицевском, председнику општине, предат је поклон градоначелнице Драгане Митровић, уметничка слика са мотивима града Вршца.

А ПОТОМ… и поклон од градоначелнице Вршца за председника општине

У току боравка делегација Вршца имала је прилику да се састане са представницима градова из Македоније, Украјине, Румуније, Словачке, Пољске, Бугарске и Србије. Билатерални сусрети били су веома корисни и допринеће даљој међународној сарадњи посебно имајући у виду  размену искустава на путу ка Европској унији, и то између оних који су већ њени чланови и оних који су на путу да то у догледно време постану.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.