ПАРКИНГ... и хуманост на делу

Вршац

Хуманитарну акцију ЈКП „Други октобар“ подржао велики број Вршчана

ПАРКИНГ СЕ НЕ ПЛАЋА, АЛИ МОЖЕМО ПОМОЋИ!

  • Иако је за државни празник паркирање бесплатно, велики број Вршчана „плаћа“  паркинг, одазивајући се  позиву ЈКП „Други октобар“ за помоћ деци оболелој од рака, слањем хуманитарне поруке на СМС број 1150

Јуче  је било Сретење, Дан државности, али и Дан деце оболеле од рака. Поводом државног празника, као и у другим градовима, и у Вршцу је паркирање бесплатно.   Међутим, ЈКП „Други октобар“ замолило је своје суграђане да се се укључе у акцију за помоћ деци оболелој од рака и да, ипак, плате „накнаду за паркирање“, која ће отићи, не „Другом октобру“, већ хуманитарној организацији НУРДОР.

Акција је наишла  на подршку бројних Вршчана и Вршчанки, који су, „платили“ боравак свог возила на бројним паркинг местима, шаљући хуманитарну СМС поруку на број 1150. То исто чине и данас.

„Велики број Вршчана одговорио је нашем позиву и, уместо паркинг карте, уплатио хуманитарну СМС поруку на број 1150, те тако помогао деци оболелој од малигних болести и организацији НУРДОР. Драги Вршчани, данас можете учинити исто. Паркинг се не плаћа, али можемо помоћи“, саопштава  ЈКП „Други октобар“ из Вршца.

“Јако је важно да скренемо пажњу јавности колико је подршка важна. У нашој земљи залихе крви су мале. Због тога је важно да међу грађанима освестимо ово питање. Од сто људи у Србији који могу да дају крв, свега троје се одлучи да то и учини. Са друге стране, у нашој земљи свакога дана једно дете оболи од малигне болести, а трансфузија је оно што им јако често спашава живот. То нису само бројке, нису само подаци, већ нешто што је заиста од животне важности”, каже Тамара Кларић, оснивач покрета “Покажи мало да ти је стало”, који сарађује са удружењем НУРДОР, апелујући на све грађане „да се региструју и да постану редовни добровољни даваоци крви јер само на тај начин можемо помоћи малишанима у њиховој борби за живот“.

(Фото: еВршац)