ТО СУ ТЕ КОТЕ... вредности које кореспондирају, а то су једнакост и толеранција

Друштво

Свечаност у Дому војске у Београду

ПРИЗНАЊЕ ШАХОВСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ НИС-У

Осим компанији НИС, признање је уручено и Влади Републике Србије и Светској шаховској федерацији, а поводом стогодишњице од рођења

Шаховски савез Србије, домаћин прве ФИДЕ шаховске олимпијаде за особе са инвалидитетом, доделио је признање компанији НИС за подршку Шаховском савезу, као и за подршку овој спортској манифестацији, која је одржана у Београду, од 30. јанаура до 5. фебруара, под генералним покровитељством НИС-а.

Признање компанији НИС уручено је на свечаности у Дому војске у Београду, организованој поводом сто година од рођења српског шаховског велемајстора Светозара Глигорића.

У име НИС-а, признање је преузео Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу.

Није случајно да је НИС генерални спонзор прве шаховске параолимпијаде. Вредности за које се залаже наша компанија у потпуности кореспондирају са вредностима које носи шах, а то су једнакост и толеранција. НИС, осим тога, пружа и вишегодишњу велику подршку спорту у Србији, професионалном и дечијем“, рекао је Деспотовић.

Осим компанији НИС, признање је уручено и Влади Републике Србије и Светској шаховској федерацији (ФИДЕ).

Какав је траг Светозар Глигорић оставио у домаћем и светском шаху, говори чињеница да награда коју ФИДЕ додељује играчима за фер-плеј носи управо његово име.