С ПОНОСОМ... Александар Стевановић говори за РТВ Панчево

Панчево

Градоначелник Панчева Александар Стевановић о спорту у овом граду

НОВА УЛАГАЊА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

• Историјски успех ФК „Железничар“ и такмичење у најјачој фудбалској лиги Србије је резултат који се не би остварио без подршке Града Панчева, а градске власти ће и убудуће подржавати развој спорта и спортске инфраструктуре у граду – каже градоначелник Александар Стевановић

Панчевачки Фудбалски клуб „Железничар“ је недавно исписао нову страницу у својој скоро осам деценији дугој историји. Напорним радом, и играча, и тренера, и руководства клуба, стигао је до такмичења у Суперлиги Србије.

Све то уз подршку локалне самоуправе Града Панчева, и више од тога, тако да је клуб, за само годину дана, добио комплетно реновиран стадион, са лепо уређеним трибинама и ложама, као и терен са најсавременијом подлогом, а посетиоци могу, уз врхунско осветљење, да утакмице прате и на видео биму. Све то допринело је да стадион буде место окупљања великог броја љубитеља фудбала, који су коначно добили прилику да за свог „Жељу“ навијају у најјачој фудбалској лиги.

– Изузетно сам поносан што смо омогућили да можемо овде у нашем граду да гледамо утакмицу Суперлиге Србије и гледаћемо сутра и Црвену звезду и Партизан и све друге клубове који играју у Суперлиги. Надам се да то што је ова сезона историјска, да ће постати континуитет, као и да ће Железничар у будућности бити један стабилан суперлигаш. Пресрећан сам што могу да будем део ове једне приче која је историјска за наш град – рекао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева у изјави за РТВ Панчево, наглашавајући да ће Град и надаље наставити са подршком панчевачком спорту и то улагањем у спортску инфрастуктуру. Он је изразио задовољство што је Град успео да створи услове да „Железничар“, који је још пре неколико година исказао амбицију да пређе у највиши ранг такмичења у нашој држави, данас игра Суперлигу, игра са најбољим клубовима и то у Панчеву што, како је рекао, до ове године није било могуће, пошто овај град није имао објекат који је испуњавао услове Фудбалског савеза.

Панчево је град спорта и шампиона, улагало се и улагаће се и даље у спортску инфраструктуру, нагласио је Стевановић и додао да тиме неће бити обухваћен само СРЦ „Младост“, већ и Народна башта, где је до сада већ урађена тартан стаза.

– У разговору са грађанима Град Панчево ће видети шта је још потребно урадити. Биће улагања и у Халу спортова и у градске базене. На тај начин ћемо стварати услове да се деца у Панчеву баве спортом рекреативно, али и да се спортом баве на професионалном нивоу па да сутра имамо и у Суперлиги неке нове Панчевце, као и у првој кошаркашкој или рукометној лиги Србије, али и у другим спортовима у којима је Панчево на врхунском нивоу – нагласио је градоначелник Стевановић.