ОСНОВНА ШКОЛА... а ускоро ту ће бити и вртић

Банатско Ново Село

У току радови на адаптирању простора за дечји вртић

А У ОКТОБРУ – КАКВО ОЛАКШАЊЕ ЗА…

Захвалио бих се Граду Панчеву што је препознао колики је значај за нашу децу оваква врста установе. Родитељи су децу водили у Панчево и Владимировац и једва чекају вртић у свом месту истакао је Маринел Блаж, директор ОШ „Жарко Зрењанин“

Добра вест за родитеље мале деце у Банатском Новом Селу. Коначно ће и ово велико сеоско насеље у Граду Панчеву добити просторије за дневни боравак мале деце, и то од три до шест година, пошто су у току завршни радови на преуређењу просторија у Основној школи „Жарко Зрењанин“ за потребе једног дечјег вртића, са комплетном опремом.

Тим поводом је градска менаџерка Маја Витман, након што се упознала како теку радови, изјавила:

Проблем родитеља из Банатског Новог Села чија деца иду у вртић, а који су до сада морали да их одводе до Владимировца или Панчева, биће у октобру решен. Локална самоуправа је издвојила 13,5 динара за реконструкција дела зграде ОШ „Жарко Зрењањин“ у Банатском Нову Селу. У току су радови како би се адаптирао простор школе за боравак педесет малишана у вртићу узраста од три до шест година – рекла је Маја Витман, подсећајући да је у питању простор од 300 метара квадратних у коме ће бити места за две вртићке групе.

Своје задовољство изразио је и Маринел Блаж, директор школе:

За нашу школу и наше место ово је нешто изванредно. Захвалио бих се Граду Панчеву што је препознао колики је значај за нашу децу оваква врста установе. Родитељи су до сада децу водили у Панчево и Владимировац, и једва чекају вртић у свом месту” рекао је директор Блаж.

Иначе, Град Панчево је и прошле године издвојио средства за радове у овој школи. И то 17 милиона динара. Та средства искоришћена су сређивање гасне инсталације котлатнице, као и стварања максимално безбедних услова у свим просторијама, међу којима су и ове које се сада адаптирају у вртић.

Кад је образовање у питању, Град Панчево зна шта му је чинити“ – истакла је Маја Витман.