ПОДРШКА, САРАДЊА... Стеван Лазички

Једно питање – један одговор

Стеван Лазички, председник Савета Месне заједнице Дебељача

ПОНОСИМО СЕ ПОВЕРЕЊЕМ СУГРАЂАНА

Савет Месне заједнице Дебељача свакодневно ради у служби својих грађана. Поносимо се сарадњом и поверењем наших суграђана, а све наше резултате постижемо кроз добру сарадњу и са Општином Ковачица и локалном самоуправом

У петак, 25. августа у Дебељачи је одржан трећи овогодишњи, августовски панађур, и то јубиларни. Подсећања ради, вашари у Дебељачи имају веома дугу традицију, одржавају се од давне 1873. године, тако да се ове године обележава 150 година од почетка ове традиције. То је била прилика да Стевану Лазичком, председнику Савета Месне заједнице Дебељача, поставимо само једно питање: Које су тренутне активности руководства Месне заједнице, које су од посебног значаја за становнике овог села у ковачичкој општини, које је претежно насељеном припадницима мађарске националне мањине.

– Савет Месне заједнице Дебељача свакодневно ради у служби својих грађана. Поносимо се сарадњом и поверењем наших суграђана, а све наше резултате постижемо кроз добру сарадњу и са Општином Ковачица и општинском локалном самоуправом.

Заједно смо реализовали многе инфраструктурне пројекте, међу којима бих истакао асфалтирање Улице Фридриха Енгелса, затим насипање Улице Моша Пијаде, Железничке и делова Улице Иве Лоле Рибара.

Историјски значај за Дебељачу имао је завршетак радова на путу Опово – Дебељача, чиме се поносимо. Оно што је тренутно најактуелније је процес комасације који је веома значајан за ово село, јер је завршетак тог посла темељ будућих пројеката, а где је Месна заједница веома активна.
Свакодневни живот у селу носи и своје свакодневне потребе становника те је ту веома важна сарадња Месне заједнице, како са ЈКП. 4. октобар”, што се тиче комуналних потреба, тако и са осталим установама, као што је Полицијска управа Ковачица, затим Ватрогасна служба Ковачица и ДВД Дебељача, као и сарадња са Основном школом „Моша Пијаде“ и Домом културе „Јожеф Атила“ и, наравно, са Домом здравља Ковачица.

Све у свему, за онога ко зна шта хоће и који уважава и препознаје потребе својих комшија и осталих суграђана, посла увек има. И тај посао радимо са задовољством,

каже Стеван Лазички, први човек Месне заједнице Дебељача.

(Старт 013)