ГРАД БРИНЕ О... Драгана Митровић у ОШ „Олга Петров Радишић“ првог дана школске године

Вршац

Градоначелница Вршца поделила поклон пакете ђацима првацима

БЕЗБЕДНОСТ ЗА 470 НОВИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

• С обзиром на то да је почетак школовања важан тренутак за децу, али и родитеље, искористила бих ову прилику да им пожелим срећан полазак у школу и успешно школовање, истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Градоначелница Вршца Драгана Митровић је првог дана нове школске године посетила ђаке прваке ОШ „Олга Петров Радишић“ и том приликом поделила им пакете са опремом за безбедност у саобраћају. Исте пакете добили су и остали ђаци прваци у свим основним школама на територији Града Вршца.

На територији Града Вршца у основне школе полази 470 ђака првака, што је већи број него претходне године. Оно што је важно, према тренутној епидемиолошкој ситуацији Град Вршац је сврстан у зелену зону и радује нас чињеница да ће се школе на почетку школске године вратити уобичајеном раду и часовима од 45 минута. На свима нама је обавеза да поштовањем епидемиолошких мера, али и вакцинацијом, допринесемо да та ситуација потраје што дуже. Град Вршац је припремио поклоне за све ђаке прваке. Мислили смо, пре свега, о безбедности у саобраћају, па се и ове године комплет састоји од предмета који су намењени ђацима као новим учесницима у саобраћају. С обзиром на то да је почетак школовања важан тренутак за децу, али и родитеље, искористила бих ову прилику да им пожелим срећан полазак у школу и успешно школовање, истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца.

О безбедности у саобраћају посебно се води рачуна у близини школа, па је тако осим пакета за безбедност у саобраћају за ђаке прваке, припремљен и низ акција у сарадњи са саобраћајном полицијом и волонтерима.

Поред пакета са опремом, која омогућава да ђаци буду видљивији у саобраћају, у септембру месецу у сарадњи са саобраћајном полицијом спроводиће се свакодневне акције. Саобраћајна полиција спроводиће акције у близини школа у терминима кад ђаци долазе и одлазе. Такође, обезбедили смо и волонтере који ће помагати полицији и ове акције трајаће цео септембар. Још једном апелујем на возаче и све учеснике у саобраћају да буду обазриви, нарочито кад пролазе у близини школа, апеловао је Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.