УСПЕШНА ГОДИНА... министар Недимовић на пољопривредном имању Душана Савића

Делиблато/Бела Црква

Министар Бранислав Недимовић разговарао са пољопривредницима

ЗАДОВОЉАН И МИНИСТАР И ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ

• Министар Недимовић посетио је пољопривредна газдинства Александра Петковића из Делиблата и Душана Савића из Беле Цркве • Биће ово добра година за пољопривреднике, рекао је министар Недимовић

 

Првог дана септембра, Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства, посетио је Делиблато и Белу Цркву и том приликом разговарао са пољопривредницима о свим актуелним темама из ове области.

Министар Недимовић је посетио и два пољопривредна домаћинства, домаћинство Александра Петковића у Делиблату и домаћинство Душана Савића у Белој Цркви.

Током разговора са пољопривредницима, министар Недимоовић је истакао да је ова година изузетно повољна за пољопривреднике, као и да је откупна цена пољопривредних производа већа у односу на ранији период. Истовремено, министар је рекао да је Србија у првих шест месеци текуће године остварила велике приходе од извоза пољопривредних и прехрамбених производа, који су за чак 13,9 одсто већи него у истом периоду прошле године.

Субвенције су добре, конкурсе пратимо, никада није било толико конкурса као ове године и то нас радује. И цене пољопривредних производа су добре, тако да имамо разлога за задовољство, рекао је Александар Петковић, који се бави производњом разноврсних пољопривредних производа, као и транспортом.

И остали пољопривредници, у разговору са министром, истакли су да су задовољни тренутним откупним ценама, а кад је било речи о подстицајима државе, пољоприврдници су рекли да они те подстицаје и те како користе како би набавили неопходну механизацију за успешније обављање пољопривредних радова.

Током посете Белој Цркви, Виолета Симић, председница општине, упознала је, између осталог, министра Недимовића и са чињеницом да је Општина Бела Црква расписала конкурс за доделу средстава за набавку пољопривредних алата, у износу од милион динара.

Министар Недимовић је и пољопривреднике Беле Цркве позвао да користе државне подстицаје, јер је пољопривреда изузетно значајан државни ресурс и да је задатак државе да створи што повољнији амбијент за његово што успешније искоришћавање.

                                                                              (Фото: РТВ Панчево)

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.