ЈЕДИНСТВО, НАЈВЕЋЕ ЗАДОВОЉСТВО... Ерне Сабо

Пландиште

Ерне Сабо, председник Скупштине општине Пландиште

ДО УСПЕХА ЈЕДИНСТВОМ И ТИМСКИМ РАДОМ

• На последњој седници СО Пландиште у овој години, одборницима ћу, пре свега, захвалити на изузетној и примерној сарадњи у раду Скупштине са жељом да се тако настави и у следећој години, до краја мандата – каже Ерне Сабо, председник СО Пландиште

На измаку смо 2019. године, наш је саговорник је Ерне Сабо, кога смо замолили да нам нешто каже о карактеристикама буџета за наредну годину, о сарадњи са осталим органа локлане самоуправу, раду одборника…

    • Овај сазив СО усвојиће и буџет за 2020. годину. Можете ли нам нешто рећи о томе који ће  бити најважнији приоритети тог буџета?

-У тренутку давања интервјуа Старту 013, Предлог  Нацрта буџета за 2020. годину је прошао седницу Општинског већа и већ се налази на сајту Општине. У понедељак, 18. 11. 2019.године почела је Јавна расправа о Предлогу Нацрта буџета општине Пландиште за 2020. и трајала је до 3. 12. 2019. а у којој су могли да учествују сви грађани, удружења, стручна и остала јавност и други заинтересовани.

ТИМСКИ… Јован Репац и Ерне Сабо и одборници СО

Примедбе, предлози и сугестије достављају се  Одсеку за финасије и буџет, привреду и ЛЕР у Одељењу за привреду, локално-економски развој, финансије, буџет и локалну пореску администрацију, који ће након тога организовати округли сто. У мандату председника СО Пландиште и претходне две године тежио сам да буџет буде инвестициони. У том духу је планиран и буџет Општине за 2020. годину. Наравно, велики део буџета и даље остаје социјални.

 Како оцењујете рад председника Општине, Општинског већа и Општинске управе и њихову сарадњу са Вама и одборницима СО, и у чему се она посебно огледа?

     –Председник општине Пландиште је млад човек са великим амбицијама, који свој посао ради предано и улаже велики труд како би мештани општине Пландиште имали квалитетније услове за живот. Одборници и ја лично га у томе подржавамо. Имамо привилегију да на седницама Скупштине, а и ван ње, разменимо мишљења и сугестије, а он је увек спреман да их саслуша и колико је у његовој моћи спроведе у дело.

  • А рад одборника?

-У Скупштини општине Пландиште одборничку већину чини 22 од 23 одборника, што без сумње олакшава  координацију  и рад одборника, како у функционисању саме Скупштине тако и у раду свих Скупштинских тела, комисија и одбора. Иако је на почетку мандата било свега 14 одборника који су чинили скупштинску већину, убрзо су и остали одборници увидели вољу и искрену жељу  руководства ове Општине да ову средину учине бољом за живот свих њених грађана.

Управо то јединство и тимски рад представља моје највеће задовољство. Задовољан сам и присуством одборника на седницама скупштине.

    • Шта ћете поручити одборницима СО на последњој седници овог сазива, а шта грађанима општине Пландиште уочи предстојећих избора на свим нивоима?

-На последњој седници СО Пландиште у овој години, одборницима ћу пре свега захвалити на изузетној и примерној сарадњи у раду Скупштине са жељом да се тако настави и у следећој години, до краја мандата. Честитаћу предстојеће празнике  њима, њиховим породицама и свим грађанима општине Пландиште и  поручити да у наредној години планирамо да  омогућимо долазак инвеститора, тако што смо обезбедили потпуну инфраструктурну опремљеност радне зоне „Запад“ и промовисали општину Пландиште  о њеним капацитетима, који могу бити привлачни за инвеститоре, што значи и стварање услова за нова запошљавања како младих тако и теже запошљивих категорија грађана.

У години која долази, а уочи избора на свим нивоима, желимо да својим радом и залагањем останемо запамћени као власт која је за сваку категорију својих становника учинила понешто, почев од најмлађих у вртићима, до најстаријих, чија удружења и активе помажемо, као што помажемо и сва остала удружења грађана и цивилна друштва.

На крају овог разговора, желим да искористим прилику да свим становницима општине Пландиште и читаоцима Старта 013, пожелим успешнију и бољу 2020. годину, добро здравље, породичну и личну срећу.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Пландиште – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.