Опово

Епидемиолошка слика општине се драстично погоршава

СИТУАЦИЈА ПОСТАЈЕ АЛАРМАНТНА

• Уколико се буду сви придржавали прописанох мера заштите доћи ће до колапса система, не само здравственог – упозорава др Софија Поповић, директорка Дома здравља Опово

Због све теже епидемиолошке ситуације у општини Опово, Милош Марков, председник општине и др Софија Поповић, директорка Дома здравља, обишли су јавна предузећа и установе, чији је Општина оснивач, како би се уверили како се спроводе обавезујуће превентивне мере  у заштити од све присутнијег корона вируса и у овој малој општини.

После обиласка Општинске управе, ПУ „Бамби“, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Општинске народне библиотеке и ЈП „Младост“, и Милош Марков и др Софија Поповић су се уверили да се у свим овим установама и јавном предузећу примењују неопходне мере заштите, да се носе маске, да се одржава физичка дистанца и да свуда има дезинфекционих средстава за потребе и запослених и посетилаца.

Др Софија Поповић, међутим, није задовољна понашањем већине грађана, који се не придржавају неопходних мера заштите.

„Ситуација се може дефинисати као врло алармантна. Алармантна из једног разлога, што све препоруке и све мере нису испоштоване и уколико се не будемо придржавали препорука и мера доћи ће до колапса ситема, до ситуације да пацијент неће моћи бити испоштован и да неће наћи место у здравственом систему. Те мере су да се у свим затвореним просторијама направи такав расспоред да свака особа у свом окружењу има бар четири квадратна метра, а да се у просторијама ресторана и другим објектима услужне делатности направи такав ред да се носе маске и да улази само ограничен број људи, изјавила је др Софија Поповић за Глас Опова.

Изражавајући задовољство оним што је видео у јавним установама, Милош Марков је упозорио на потребу да се и сви грађани придржавају прописаних мера на јавним местима и у јавном превозу.

„Апелујем на наше суграђане да носе заштитне маске , посебно на јавним местима, у јавном превозу, јер је то најбољи начин да заштите себе, као и оне око себе, у свом окружењу, јер је сситуација заиста забрињавајућа“, упозорио је Милош Марков, председник општине.

(Фото: Глас Опова)