Панчево

Због знатно повећаног броја пацијената у Ковид амбуланти

РАДНО ВРЕМЕ 24 САТА

• Ковид амбуланта се налази у Змај Јовиној улици 10

Ситуација са корона вирусом, као и целој држави, знатно је погоршана и у Панчеву, као и у целом Јужнобанатском округу. У дану који је за нама, број пацијената са позитивним налазом на ковид 19, само у Панчево било је 70.

Панчевачка Општа болница, која је у статусу ковид болнице је већ на ивици издржљивости, јер се у њој тренутно лечи 220 оболелих од корона вируса, и то не само из Панчева.

Због знатно погоршане епидемиолошке ситуације, Ковид амбуланта Дома здравља Панчево увела је и ноћно дежурство, односно радно време од 24 сата дневно.

Телефони респираторне амбуланте, која се налази у Змај Јовиној улици 10 су:

• 062/807 31 10

  • 062/807 31 09

  • 062/807 31 47

Ево шта  препоручују из панчевачког Дома здравља грађанима који…

Пацијент који осећа тегобе у виду повишене температуре, кашља, губитка чула укуса и мириса, треба да се јави телефоном свом изабраном лекару, који ће одредити даљи ток лечења. Сви изабрани лекари Службе опште медицине имају службене телефоне. Потребно је позвати фиксни или мобилни број амбуланте у којој се лечите (који се могу наћи на сајту Дома здравља Панчево), како бисте добили службени број свог изабраног лекара, ком ћете се прво јавити телефоном. Изабрани лекар на основу наведених симптома одређује даљи ток лечења, формира упуте за лабораторију и рендген и по добијању резултата најављује пацијента  Ковид амбуланти.

Подсећамо грађане да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.