ПРАВИ ПУТ... у природном окружењу до окружења социјалном сигурношћу

Ковин

Екскурзија радника и корисника услуга социјалне установе „Ласта“

ПРОЛАЗЕ ТРЕНУЦИ, АЛИ ОСТАЈЕ…

Екскурзија је протекла у изузетној атмосфери дружења, уживања у природним лепотама, чистом ваздуху, али и у функцији социјалне интеграције корисника „Ластиних“ услуга

 

   Стручни радници и корисници Установе за пружање дневних услуга социјалне заштите „Ласта“ провели су три дивна и креативна дана на екскурзији, где су уживали у лепотама и дражима највише планине у Шумадији, правом драгуљу природе – планини Рудник, познатој и као „Капа Шумадије“.

   Планина Рудник се налази између сливова западне Мораве, Велике Мораве и Колубаре, и краси је изузетна даровитост природних лепота, од предела пуних шума, до бројних видиковаца и природних стаза здравља.

   Тим стазама здравља, у посебној атмосфери, са посебним одушевљењем и надахнућем, прошли су и другари из „Ласте“, забављајући се, дружећи се, и надасве са плућима пуним чистог и здравог ваздуха и емоцијама које том приликом никако нису могле изостати. Напротив, како би изостале кад су се освајали и највиши врхови, а није изостало ни љуљање на највећој љуљашци у Србији, високој чак пет метара, као ни пролаз кроз чаробну „Земљу чаробњака из Оза“ и посета цркви „Светог Ђорђа“, храму саграђеном 2006. године.

И да доживљај буде до краја употпуњен, посебној атмосфери допринело је и дружење са члановима Друштва МНРО „Звездара“, с којима су склопљена пријатељства, која остају трајна, а све то је допринело да се корисници Установе „Ласта“ у што већој мери осети социјално интегрисани, и да свој живот употпуне доживљајима који имају и своју значајну друштвену функцију.

   А све у складу са поруком која је више од поруке, како то кажу њихови стручни сарадници из „Ласте“, а та порука гласи „Уживајмо у тренуцима јер они не трају заувек“. То јесте тачно, али нешто ипак остаје заувек, код свакога на само њему својствен начин. И кад сви ти тренуци прођу.

                                                                                  (Фото: Ласта)

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.