ПОКЛОНИ... најпре за најбоље сршене основце, а потом...

Опово

Два сусрета председника Општине, први, са најбољим свршеним основцима, и други, са будућим основцима у општини

ПОСЕБАН ДАН, И ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ, И ЗА…

• Пет „вуковаца“ из две основне школе у општини добило је на поклон рачунаре, а будући основци – бесплатне уџбенике, што је Милош Марков, председник општине, означио као активност од највећег поноса у досадашњем мандату

Председник Општине Опово Милош Марков је у два дана имао два посебно значајна сусрета, први, са најбољим свршеним основцима из две основне школе и два истурена одељења у четири насељена општинска места, и други, са будућим основцима, онима који ће своје школовање започети 1. септембра ове године.

… поклони и за родитеље будућих основаца

И један и други сусрет имао је посебан значај, како за најуже руководство Општине, тако и за родитеље, посебно оне чија се деца спремају за прво седање у школске клупе.

На првом сусрету Милош Марков је угостио петоро најбољих свршених основаца са територије општине Опово, оних који су на завршетку сваке од осам година школовања знали само за петице, А то су: Дијана Тасић (Сефкерин), Ања Аћимов (Баранда) и Аниела Недић, Лука Мојса и Огњен Недељков (Опово).

Прва четири „вуковца“ награђена са таблет рачунарима, док је најбољи међу најбољима, Огњен Недељков награђен лаптоп рачунаром.

Пријему најбољих основаца и њихових доскорашњих разредних старешина и директора, поред Милоша Маркова, председника општине, присуствовала је и Анкица Јожика, начелница Општинске управе, и они су током спонтаног разговора будућим средњошколцима пожелели нове успехе у даљем школовању и прави избор средње школе.

Другог дана – други сусрет. Овог пута – са будућим основцима и њиховим родитељима, као и са директорима школа у Опову у Сакулама.

Повод за овај сусрет је и те како значајан за џеп родитеља будућих првака. Наиме, локална самоуправа Општине Опово је, по први пут, свим првацима у обе школе и оба истурена одељења, обезбедила комплетан сет уџбеника, а на терет општинског буџета.

Поздрављајући будуће ђаке и пожелевши им срећан почетак школовања, Милош Марков је истакао да му је ово једна од активности у овом председничком мандату на коју је највише поносан.

С разлогом, нема шта.

(Фото: Фб стр. М.М.)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.