ИДВОР... Драгана Латовљев (с лева) на манифестацији „Шљива као лек“

Наша саговорница

Драгана Латовљев, директорка Туристичке организације општине Ковачица

УВЕК ПРЕПОЗНАТЉИВИ, НЕ САМО ПО НАИВИ!

• Поред наиве, по којој је светски позната, Општина Ковачица има веома богату и разнолику туристичку понуду коју чине и бројне манифестације иза којих стоји Туристичка организација општине, локална самоуправа и различите установе, удружења грађана, као и појединци

Ковачица је надалеко, широм света, позната по својим наивцима и деценијама негованој традицији наивне уметности. Међутим, “Метропола наиве” поред галерија наиве и музеја, у својој туристичкој понуди има и доста других садржаја, знаменитости, попут етно-кућа или сакралних објеката, као и бројне манифестације којима се одржавају и чувају различите а посебно гастрономске традиције свих становника општине Ковачице, општине која заиста и јесте Војводина у малом.

Када је реч о раду Туристичке организације општине Ковачица, по речима директорке Драгане Латовљев, протекла, 2023. година, била је доста успешна.

Туристичка организација општине Ковачица реализовала је током прошле године низ манифестација које су привукле већи број посетилаца. Поред тога, Туристичка организација је била и суорганизатор различитих догађаји чији су организатори удружења жена из целе ковачичке општине, као и друга удружења, појединци и установе. Наравно, најзначајнија сарадња је остварена са локалном самоуправом, оцењује директорка Латовљев и додаје да је то разумљиво пошто је Туристичка организација индиректни корисник општинског буџета.
Говорећи о плановима Туристичке организације за ову годину као и на чему ће бити нагласак активности ове установе, посебно кад је реч о туристичкој понуди Општине Ковачица, наша саговорница каже да ће и нова година бити у знаку различитих манифестација.

ДАН ТУРИЗМА… и признања онима који су се посебно истакли

– И ове године су нам у плану наше традиционалне манифестације, попут „Гуче у Падини“, такмичење најбољих трубачких оркестара Војводине за пласман на Сабор у Гучи а које се организује у јуну месецу. Ту је и вашар рукотворина у оквиру „Ковачичког октобра“, затим „Дан меда и цвећа“, Божићно-новогодишњи вашар, манифестација „Кад чварци лепо зацврче“ као и „Божићно прело“ које је по први пут одржано у децембру прошле године у Ковачици. Свакако ћемо узети учешће и на свим манифестацијама које организују наши партнери, а неке од њих су Новогодишњи караван“, који организујемо са локалном самоуправом, као и фијакеријаде у Црепаји и Ковачици, „Житни бал“ и низ других манифестација локалног карактера које се одржавају у свим насељима наше општине – наводи директорка Латовљев.
Када је реч о развоју туризма у Ковачици, директорка Латовљев истиче једну веома битну ствар везану за смештајне јединице у тој општини. Наиме, гости који посете Ковачицу ће убудуће, поред смештајних јединица у сеоским домаћинствима, имати прилику да бораве и у новом хотелу у самом центру Ковачице. Но, више информација о томе ће се знати када хотел буде и званично отворен, додаје наша саговорница.
– Морам истаћи да Туристичка организација, и поред свега наведеног, узима учешће и на догађајима чији су организатори Туристичка организација Србије и Туристичка организација Војводине, а на којима имамо прилику да представимо све оно што чини туристичку понуду целе наше општине. У склопу тога, сваке године учестујемо на сајмовима туризма у Београду и Новом Саду, а сарађујемо и са многобројним медијима, те кроз разне врсте емисија представљамо туристичку понуду Општине Ковачице – каже на крају разговора Драгана Латовљев, директорка Туристичке организације општине Ковачица.

(Старт 013)