Опово

„Банатски слатки дан“ у суботу, 24. јула, од 17 до 20 сати

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ, АЛИ И ДА…

• Поред прелепих и преслатких  банатских кулинарских специлитета, „Дан“ ће улепшати и додатно осладити и КУД „Чигра“ из Опова и КУД „Свети Никола“ из Сакула, уз неизбежне музичке специјалитете оповачких тамбураша

У оквиру манифестације „Културно лето 2021“, Општинска народна библиотека, заједно са Активом жена Опова, организује продајни базар, који ће се одржати  у суботу, 24. јула, од 17 до 20 часова.

Продајни базар, под јасно сугеришућим називом „Банатски слатки дан“ промовисаће, шта друго, традиционалне банатске посластице, уз, разуме се, и традиционалне обичаје Банаћана.

Сама манифестација замишљена је с циљем обогаћивања туристичке понуде и развоја културног туризма у општини Опово, а све кроз представљање банатских обичаја, банатских кулинарских специјалитета, банатског фолклора и, уопште,  банатске културе и традиције.

Под покровитељством Општине, манифестацију, која ће се одржати, свакако не  случајно, на платоу испред Галерије „Јован Поповић“, отвориће Милош Марков, председник Општине Опово, у  друштву са главним дамама програма, Катарином Николић Ралић, директорком Општинске библиотеке и Зорицом Угринов, председницом оповачког Актива жена.

„Банатски слатки дан“, поред прелепих и преслатких  банатских кулинарских специјалитета, улепшаће и додатно осладити и КУД „Чигра“ из Опова и КУД „Свети Никола“ из Сакула, уз неизбежне музичке специјалитете оповачких тамбураша.

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.