ПРАВИ ИЗБОР... место где се сваког дана окупља преко стотину младих, од основаца до одраслих

Пландиште

Обезбеђена средства за сређивање зграде и просторија ФК „Слога“

ДОБРА ВЕСТ ЗА ФУДБАЛЕРЕ И ФУТСАЛЕРКЕ

Реализација овог пројекта је од велике важности за унапређење и развој спорта на територији Општине Пландиште – истакао је Јован Репац, председник општине, након потписивања уговора са Радетом Бастом, покрајинским секретаром за спорт и омладину

Општински пројекат „Реконструкција објекта зграде за спорт и физичку културу – свлачионице“ прошао је на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, и то у као један од само девет прихваћених пројеката.

Пројекат је подржан са 24.713.721 динар, што је, после два пројекта из Новог Сада, трећи пројекат по висини одобрених средстава. Након реализације пројектних активности, објекат зграде за спорт и физичку културу, осим што ће и сам бити сређен, добиће и уређену свлачионицу, са свим оним што је потребно за једну такву просторију да би она одговарала потребама фудбалера, и сениора и јуниора, али и футсалерки ОШ „Доситеј Обрадовић“, све у свему око 100 корисника сваког дана.

После потписивања уговора са Радетом Бастом, покрајинским секретаром за спорт и омладину, Јован Репац, председник Општине Пландиште, изражавајући велико задовољство потписаним уговором, изјавио је:

„Санација објекта за спорт је један од приоритета који смо назначили у овој години и са великом надом смо конкурисали на Јавном позиву који је расписао Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Реализација овог пројекта је од велике важности за унапређење и развој спорта на територији Општине Пландиште. Овај објекат, свлачионице, користе сениори ФК Слога“, њихов омладински погон, велики број деце полазника школе фудбала ОФК Пландиште, као и девојчице Основне школе „Доситеј Обрадовић“, које су чланице школске футсал репрезентације. Једном речју више од стотину малишана свакодневно користи ове просторије.

Захвалио бих се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и покрајинском секретару Данету Басти што су одобрили ова значајна средства и што имали разумевања и увидели значај овог спортског комплекса за Општину Пландиште” – рекао је председник Репац, истичући да „велики спортски успеси женског футсал тима ОШ Доситеј Обрадовић Пландиште, освајање државног првенства, освајање злата на Школској олимпијади, освајање многих колективних и појединачних награда и у другим спотовима, подстрек је за све нас у локалној самоуправи да се боримо да им обезбедимо што боље услове за рад и напредовање”.

(Фото: ФК „Слога“)

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.