ПОЧЕТАК САРАДЊЕ... Јован Репац, амбасадор Рафал Перл и др Небојша Дрљевић у амбуланти у Хајдучици

Пландиште

Дом здравља добио четири ЕКГ апарата од Амбасаде Републике Пољске

ПРАВО ПРИЗНАЊЕ ЗА ПРАВИ ПРОЈЕКАТ

• Апарати су добијени после спроведеног конкурса Амбасаде Пољске у Београду, а на који се, са својим пројектом, пријавио и Дом здравља „1. октобар“ и – прошао, као један од само девет подржаних, у конкуренцији од чак 179 пројеката!

На конкурс Амбасаде Републике Пољске у Београду, са својим пројектом „Побољшање доступности основне здравствене неге за пацијенте Дома здравља у Пландишту“, конкурисао је и Дом здравља „1. октобар“ – и прошао. И то у каквој конкуренцији!

Након више селекција, од пристиглих 179 пројеката, стручна комисија Амбасаде одабрала је девет, међу којима и пројекат пландиштанског Дома здравља.

И тако су са донираних 7.750 евра купљена четири ЕКГ апарата, за четири амбуланте, који су већ услузи становницима Хајдучице, Велике Греде, Јерменоваца и Маргите.

Званичној предаји ЕКГ апарта амбуланти у Хајдучици присуствовали су и Јован Репац, председник општине, Душан Ћурчић, заменик председника општинеВладан Младеновић, заменик председника СО Пландиште и Мирослав Петровић, директор ЈП „Полет“ Пландиште. Том приликом, амбасадор Рафал Перл је изразио задовољство што је посетио општину Пландиште, а поводом успешног завршетка једног од пројеката „Развојне помоћи“.

Подршка здравственом систему је у нашем фокусу и ми смо ваш пројекат препознали као важан. Ово је само почетак наше сарадње, јер тежимо да помоћ пружимо не само великим градовима, помажемо и мање градове, варошице, општине, села. Желимо да покажемо да је Пољска једна братска, словенска држава али, такође желимо да имамо и конкретан допринос у једној средини, да помажемо и оставимо добар утисак. Сматрамо да је предлог пројекта био добар и да је заслужио да га подржимо“ – рекао је, између осталог, амбасадор Перл.

Јован Репац је захвалио директору Дома здравља др Небојши Дрљевићу на успешном пројекту, као и Амбаади Пољске што је тај пројекат подржала, истичући да се нада да та сарадња ту неће стати.

Наставићемо да радимо и даље и настојаћемо да више дана у недељи раде сеоске амбуланте јер је тенденција свих да се у селу живи као и у граду, рекао је председник Репац, истичући да локална самоуправа тежи да старим људима пружи што је могуће већу негу и створе што бољи услове за живот, водећи рачуна о свим становницима општине.

Др Небојша Дрљевић, директор Дома здравља, уз захвалност амбасадору на подржаном пројекту, захвалио је и „Општини Пландиште, на челу са председником Јованом Репцем, која нас максимално помаже, од адаптације фасада амбуланти до одржавања возила и све оно што је потребно да би се повећала и побољшала здравствена заштита становништва у нашој општини“ – рекао је др Дрљевић.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.