БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ ... Давор Петровић

Алибунар

Давор Петровић, секретар Спортског савеза Општине Алибунар и председник Скупштине МЗ Алибунар

ЗА НАШЕ МАЛО, ЛЕПО УШУШКАНО МЕСТО

• У новој години грађани могу такође очекивати и велики број спортских, културних и едукативних догађаја

Давор Петровић, поред функције секретара Спортског савеза Алибунара обавља и, не мање важну, функцију председника Скупштине Месне заједнице Алибунар, тако да смо искористили прилику да сазнамо шта  спрема руководство ове месне заједнице у 2019. години.

– Као и претходних година, желимо да својим грађанима обезбедимо лепши и бољи простор за живот, а за ову годину нам је битно и да имамо што више акција у уређивању нашег малог, ушушканог места. У новој години грађани могу такође очекивати и велики број спортских, културних и едукативних догађаја. Радимо на томе да се наставе посете стручних лекара у наше место како би се наши суграђани осећали добро – каже Петровић и додаје да је у 2019. години планиран пројекат сређивања клупа на месном тргу, у оквиру којег ће старе клупе бити замењене новим, што ће бити реализовано у договору са Општином и председником Душаном Дакићем, са којим постоји веома добра сарадња, напомиње он. Жеља руководства МЗ је да Алибунар изгледа уређеније и боље па је, с тим на уму, ове године уређен мали терен где су окречене трибине и зидови на којима су освежени симболи Алибунара, МЗ и Спортског савеза. Како каже наш саговорник, у плану за 2019. годину је и уређење терена за одбојку у “Шицарници”, како би грађани имали још једно место за спортска дешавања.

– Организоваћемо поново и “Летње дане”, који су увек били веома посећени, где долазе и гости из других места, што нас чини посебно поносним. Добар фудбал и одлична организација је нешто што привлачи људе – каже председник Петровић и на крају додаје да ће током 2019. године бити одржани и избори за ново руководство МЗ Алибунар.

ШКОЛСКИ СПОРТ

  Секретар Спортског савеза Алибунара са поносом каже да су у претходном периоду најбољи резултати остварени у школском спорту: на државном такмичењу у бацању вортекса за ученике нижих разреда одржаном у Новом Пазару остварени су добри резултати, као и на окружном такмичењу у атлетици и мини атлетици, одржаном у Панчеву током октобра, где су најуспешнији били ученици Основне школе “Душан Јерковић” из Банатског Карловца. Поред тога, стонотениска екипа ОШ “2. октобар” из Николинаца недавно је освојила треће место на Школском државном првенству, одржаном у Петровцу на Млави.

И. Владан (Старт 013)