ЈАСНА ПОРУКА... Драгана Митровић непосредно пре отварања манифестације

Вршац

Данас је био четврти овогодишњи „Мали сајам спорта“

ПРВИ КОРАК БУДУЋИХ ШАМПИОНА

• Поносна сам што Град Вршац, као средина која је изнедрила врхунске такмичаре, непрестано улаже у своје најсавременије спортске објекте, а паралелно гради нове и значајно унапређује постојеће капацитете у складу са највишим спортским стандардима – истакла је градоначелница Вршца Драгана Митровић

Спортски савез Вршац, у сарадњи са Спортским савезом Србије и Министарством спорта, уз велику помоћ и подршку Града Вршца, данас, на Тргу Светог Теодора Вршачког, организовао је четврти овогодишњи „Мали сајам спорта“, традиционалну манифестацију која траје већ 13 година.

Мали сајам спорта“ званично је отворила градоначелница Вршца Драгана Митровић:

Најпре бих вам пожелела добродошлицу у Вршац, град спорта у којем се данас одржава овај прелепи сајам. Задовољство ми је што ће данас 40-ак вршачких клубова и спортских удружења приказати нашој деци своје могућности и упознати их са спортовима којима се баве, како би свако дете себе пронашло у ономе што га највише интересује. Сигурна сам да се данас, готово сви учесници овог сајма могу похвалити и изванредним спортским резултатима, али циљ овог данашњег догађаја је да наша деца најпре почну да тренирају било који спорт, што је један од најважнијих предуслова за здраво одрастање.

Поносна сам што Град Вршац, као средина која је изнедрила врхунске такмичаре, непрестано улаже у своје најсавременије спортске објекте, а паралелно гради нове и значајно унапређује постојеће капацитете у складу са највишим спортским стандардима, како би наша деца и млади спортисти могли да тренирају што више различитих дисциплина. Желим да честитам организаторима данашњег Сајма спорта на изузетном труду, као и на успешној организацији „Лиге малих шампиона“ која је данас одржана у Центру „Миленијум“, где је учествовало преко две стотине вршачких малишана, а најуспешнији међу њима ће нас представљати на Великом сајму спорта у Београду”, изјавила је у свом обраћању градоначелница Митровић.

ПРВИ ПОЧЕТАК… а потом следи сабирање утисака и нови почетак

На „Малом сајму спорта“ учествовало је више од 35 спортских удружења, те је ово била одлична прилика да клубови презентују свој рад и успехе које су бележили у претходном периоду. Такође, деца су имала прилику да се боље упознају са спортским садржајима и определе за спорт који ће тренирати.

Сајму је присуствовао и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, који се обратио присутнима, изражавајући велико задовољство што је данас у нашем Граду и уједно уручио лопте Спортском савезу Града Вршца.