У ПРАВОМ АМБИЈЕНТУ... Ивана Јованов са полазницима последњег дана обуке

Ковин

Завршенa реализација пројекта обуке енглеског језика за запослене у јавним установама

ЗА БОЉУ КОМУНИКАЦИЈУ СА ЕУ ПАРТНЕРИМА

Циљ пројекта, који је реализован у 14 градова Србије, међу којима је и Ковин, био је унапређење језичких вештина, како би се ефикасније и са више самопоуздања користиле у комуникацији са ЕУ партнерима, што би унапредило сарадњу и убрзало напредак Србије на путу ка ЕУ интеграцијама

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин, презентацијом и поделом диплома –сертификата полазницима, јуче је успешно завршен осмомесечни пројекат „Подучавање енглеског језика запослених у јединицама локалне самоуправе са фокусом на практичне вештине потребне за ефикаснију комуникацију са ЕУ партнерима“.

Циљ учења био је унапређење језичких вештина како би се ефикасније и са више самопоуздања користиле у комуникацији са ЕУ партнерима, што би унапредило сарадњу и убрзало напредак Србије ка чланству у ЕУ и западним интеграцијама.

Обука је била бесплатна, а реализована је на основу Споразума између Општине Ковин и Центра за стране језике „Ливингстон“ из Београда – професорке Маје Гавриловић Максимовић. Склапању споразума претходила је позитивна одлука Амбасаде САД у Србији о додели донације за пројекат удружења YALS school, за реализацију у 14 градова и општина у Србији, међу којима се нашао и Ковин.

Треба напоменути да курс није био намењен почетницима, већ кандидатима чији је ниво знања енглеског језика на минимум А2/Б1 нивоу (а који су према прелиминарним истраживањима YALS Асоцијације најбројнији међу запосленима у јединицама локалне самоуправе), те је при почетка наставе урађено тестирање заинтересованих из јавних установа.

Часови енглеског језика организовани су сваког понедељка, од октобра 2023. године до маја 2024.године (75 сати, односно 30 термина од 90 минута са предавачем). Учествововало је 12 полазника из Дома здравља Ковин, Установе за спорт Ковин, Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин и из Општинске управе Ковин.

Била нам је част што је наш нови простор омогућио овакву врсту едукације, те се захваљујемо и Општини Ковин и удруђењу YALS што су изабрали нашу установу да буде домаћин. Курс нам је омогућио да усавршимо вештине писања, читања, слушања енглеског језика и да савладамо дигиталне вештине“, изјавила је Ивана Јованов, директорка Библиотеке „Вук Караџић“, по завршетку курса.