ВЕЧЕРАС УГОЂАЈ... Дом културе „3. октобар“ Ковачица

Ковачица

Данас, 11. децембра, у Дому културе „Лети песма, лети“, 24. пут

ИДЕНТИТЕТ СЕ ЧУВА ОД МАЛИХ НОГУ

• На популарном дечјем фестивалу словачких забавних песама, вечерас, у 18 часова, надметаће се 15 такмичара и такмичарки

Популарни традиционални дечји фестивал словачке забавне музике „Лети песма, лети“ почиње вечерас у 18 часова у великој сали Дома културе у Ковачици.

Ове године своје певачко умеће показаће 15 младих такмичара и такмичарки (прошле их је било 16), а поред такмичења за најбољу интерпретацију, за награду најбољег надметаће се се и текстописци и композитори.

Лети песма, лети“ је традиционални музички фестивал, који се ове године одржава по 24. први пут. Први пут је одржан 1991. године, да би временом постао фестивал промоције словачке културе, на којем учествују млади припадници ове националне заједнице из целе Војводине, којих ће ове године, рачунајући и хор и оркестар, бити око педесетак.

Јан Томаш, директор ковачичког Дома културе 3. октобар” каже да је ове године владало велико интересовање младих за учешће на фестивалу, и то из свих крајева Војводине, тако да жирију није било лако да одабере оне који ће се представити публици, а тек кад дође на ред проглашење најбољих!

Поред Дома културе, у организацији овог фестивала, који нема само такмичарски значај, учествује и ОШ „Млада поколења“ Ковачица, а подршку његовом одржавању, свако на свој начин, пружају и Канцеларија за Словаке у дијаспори, Национални савет словачке националне мањине, Завод за културу војвођанских Словака, као и Општина Ковачица и АП Војводина.

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.