„Дан отворених врата“ у Техничкој школи „Сава Мунћан“ А ИЗА ВРАТА ИМАЛО СЕ ШТА ВИДЕТИ И…

ШКОЛА ЗА ПРИМЕР... по свему судећи многи ће се ту, од 1. септембра, поново наћи

Бела Црква

Дан отворених врата“ у Техничкој школи „Сава Мунћан“

А ИЗА ВРАТА ИМАЛО СЕ ШТА ВИДЕТИ И…

После посете свршених основаца СШ „Сав Мунћан“, утисак је да већини избор будуће школе неће бити превише тежак

  После посете Гимназији и економској школи, свршени основци из општине Бела Црква посетили су јуче и Техничку школу „Сава Мунћан“, у којој су имали прилику да се упознају са могућностима које би им ова школа пружила уколико би се у свом даљем школовању определили за њу. И имали су и шта да чују и шта да виде, јер је ова школа изузетно опремљена, са стручним и доказаним кадровима, као и директором чија је активност увек у фокусу задовољавања најзахтевнијих потреба ученика ове школе.

  Иначе, школа је основана давне 1884. године, и имала је задтатак да припрема будуће занатлије, да би од завршетка Другог светског рата па све до 1968. године радила под називом Периодична школа ученика у привреди. И тада је била једна од успешнијих школа са таквим наставним програмом у ширем окружењу.

  Тренутно „Сава Мунћан“ по својим учионицама и кабинетима има око 250 ученика (не тако давно било их је дупло више, ах, тај наталитет!) које образује за четири подручја рада, и то машинство и обрада метала, личне услуге, саобраћај, трговина, угоститељство и туризам, у четворогодишењем или трогодишњем трајању школовања.

  Представљајући опремљене кабинете са савременим наставним средствима, Жељко Стаменковић, директор школе, истакао је да се за следећу школску годину „планира упис једног четворогодишњег одељења – техничар друмског саобраћаја, са 30 ученика, одељење фризера, са 30 ученика у 3. степену, комбиновано одељење механичар моторних возила – 15 ученика и бравар-заваривач, такође, 15 ученика., као и одељење будућих трговаца, са 30 полазника.“

  Током разгледања кабинета и разговора са професорима, основци су имали прилику да се упознају са свим оним што пружа једна перспективна образовна установа, а испробали су неке и од изума ученика ове школе, као што су „пијане наочаре“, а опробали су се и у симулираној вожњи, па и у симулираном судару. Све у свему, утисак је био да им избор будућег школовања неће бити превише тежак.

                                                                        (Фото: БЦИнфо)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.