Ковин

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ прославила Дан школе

ФИЛИП ЈЕ „ЗМАЈ МЕЂУ ЗМАЈЧИЋИМА“

Дан школе, сто петнаести рођендан и сто пету годину под својим кровом, ковинска Основна школа „Јован Јовановић Змај“ прославила је 15. априла. Био је то празник ученика и колектива на годишњицу када је 1850. године чика Јова Змај у Летопису Матице Српске објавио своју прву песму “Пролетње јутро”.

У пријатној спортској атмосфери, збпг временских услова, у школској фискултурној сали, одигране су утакмице у женском фудбалу. Гошће су биле ученице ковинске ОШ “Десанка Максимовић, које су у лепој и фер игри однеле заслужену победу. Након спортиста, у сали је настављена лепеза активности ученика млађег узраста.

Потом су сви слављеници прешли у Центар за културу, где су уживали у наступу младих рецитатора и музичара, а потом у изврсној комичној сценској поставци представе “Моја дивна, луда породица” коју је приредио ансамбл драмске секције. У холу је била постављена изложба ликовних радова на тему “Рециклажа – очувајмој драгоцену природу”.

У вечерњим сатима уследила је свечана академија за родитеље и пријатеље школе.  Весна Стојановић, в.д. дирекора школе, честитала је присутнима празник, а потом је уручила овогодишњу награду Ученичког парламента „Змај међу Змајчићима“, која се већ  традиционално додељује ученику који је добар друг, спреман да помогне, поштује друге, омиљен не само међу ђацима него и наставницима и свим радницима школе. Лауреат овог престижног признања је Филип Реџић, ученик осмог разреда.

(Према: Општински портал)