ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ... цвеће за пале борце за слободу

Ковин

Честитка Сање Петровић, председнице општине, поводом Дана општине Ковин

БИЋЕ ОПШТИНА КОВИН ЈОШ БОЉЕ МЕСТО ЗА ЖИВОТ

• Лично ћу се са својим тимом потрудити да оправдам указано ми поверење и после овогодишњих избора и учинити све да наша општина постане још боље место за живот – поручила је Сања Петровић својим суграђанима

Поводом 4. октобра, Дана општине Ковин, Сања Петровић, председница општине, својим суграђанима упутила је честитку следеће садржине:

    Поштовани суграђани,

У нади да ћемо и у наредном периоду заједнички стремити ка вишем стандарду свих становника наше општине, честитам вам празник 4. октобар, Дан општине Ковин и свима желим пуно успеха у даљем раду и личну срећу. И све то са вером у добро здравље и скори излазак из околности епидемије светских размера изазваних корона вирусом, које су нас  ове године спутале у организацији манифестација поводом празника и онемогућиле дружење са побратимима из земаља региона и са традиционалним гостима и пријатељима Ковина.

Лично ћу се са својим тимом потрудити да оправдам указано ми поверење и после овогодишњих избора и учинити све да наша општина постане још боље место за живот.

С пијететом према прецима и у име слободарске историје, свима желим да Дан општине проведу у кругу својих најближих, са радошћу и оптимизмом  – поручила је у празничној честитки Сања Петровић, председница општине.

Иначе, 4.  октобра 1944. године јединице Црвене армије и Јужнобанатског партизанског одреда ослободиле су Ковин од фашистичке окупације, што је за ову општину значило и крај Другог светског рата и тај дан ослобођења обележава се као Дан општине Ковин.

С обзиором на епидомиолошку ситуацију ове године ће изостати све до сада уобичајене манифестације, тако да је Дан општине обележен данашњим полагањем венаца Сање Петровић на споменик палим борцима НОР-а  и крај спомен обележја руском пилоту Николају Ускову, који је страдао у акцији ослобађања Ковина.

Руководство општине Ковин положило је цвеће и на спомен обележје страдалим суграђанима у ратним сукобима на тлу тадашње Југославије у периоду од 1991. до 1999. године.

(Фото: Општински сајт)

Пројекат „Знакови поред пута“  суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.