ПЕСМА НАС ЈЕ ОДРЖАЛА... Љиљана Илић на бини (шеста с лева)

Банатски Карловац

Био је још један Јесењи песнички маратон“, девети по реду

ОВЕ ЈЕСЕНИ ПОБЕДНИЦА ЈЕ ЉИЉАНА

• Међу педесетак песника из целе Србије, прву награду, својом песмом „Комадић огледала“, освојила је Љиљана Илић из Панчева

У сали Дома културе у Банатском Карловцу, у суботу, 21. октобра, одржан је још један, девети по реду, “Јесењи песнички маратон” који је ове године окупио скоро педесет пријављених песника из целе Србије, међу којима су најбројнији били песници, чланови песничких удружења са ових простора, из Баната и осталог дела Војводине.

Пред многобројном публиком, песници пријављени на ово такмичење, рецитовали су своје песме, а жири који су, као и сваке године, тако и ове, чинили чланови Удружења књижевника Србије, изабрао је оне најбоље.

Прву награду на овогодишњем “Јесењем песничком маратону” и штампање књиге поезије у 100 примерака, ове године, својом песмом „Комадић огледала“, освојила је Љиљана Илић из Панчева.

Покровитељи ове, сада већ традиционалне културне манифестације која, у организацији Дома културе из Банатског Карловца, већ девет година окупља ствараоце непролазног поетског израза, су Општина Алибунар и Центар за културу општине Алибунар.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.