Здравство

Вредна донација Ротари клуба Панчево панчевачкој Општој болници

ОПЕРАЦИОНА ЛАМПА ВРХУНСКОГ КВАЛИТЕТА

Ова донација представља одличан пример сарадње између приватног сектора, организација цивилног друштва и медицинских установа, што илуструје колико заједнички труд и подршка могу допринети бољем здравственом систему и квалитету живота грађана – каже се у саопштерњу панчевачких ротаријанца

Опремљеност Опште болнице у Панчеву значајно је унапређена донацијом нове операционе лампе, а која је остварена захваљујући напорима угледних привредника из Панчева и Ротарy клуба Панчево, у сарадњи с ротаријанцима из Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Финске, Чешке и уз подршку УСАИД-а.

Донацију је у име Опште болнице примио је доктор Михајло Митровић са Одељења ортопедије, који је изразио своју дубоку захвалност због овог значајног доприноса овој медицинској установи. Откривши да је претходна операциона лампа у болници била у употреби више од 50 година, истакао је колико је важно имати модерне и функционалне медицинске уређаје за извођење операција, нагласивши да ће ова нова опрема знатно унапредити услове и квалитет операција у болници.

Поносни на ову акцију, представници Ротарy клуба Панчево су посебно истакли значај ове донације за све грађане Панчева и шире, за подручје јужног Баната. Ова нова опрема ће омогућити квалитетнију медицинску негу и побољшати безбедност пацијената током операција.

Донатори из Ротарy клуба и привредног сектора Панчева, заједно с међународним партнерима, препознали су важност подршке медицинским установама у својој заједници и одлучили су да се активно ангажују у остваривању овог циља. Њихова великодушност и посвећеност доприносе унапређењу здравствене неге у Панчеву и шире, што ће дугорочно имати позитиван утицај на целу заједницу.

Ова донација представља одличан пример сарадње између приватног сектора, организација цивилног друштва и медицинских установа, што илуструје колико заједнички труд и подршка могу допринети бољем здравственом систему и квалитету живота грађана, каже се, између осталог, у саопштењу Ротари клуба Панчево достављеном нашој редакцији.