Панчево

Изложба дечјих радова у Народној башти

ЦРТЕЖОМ ДО ОСМЕХА

• У Народној башти изложено је 40 радова деце, узраста од 5 до 14 година

 

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, деца, полазници креативне школе “Чаробни свет цртања”, изложили су 5. јуна своје радове  у Народној башти у Панчеву.

Изложено је око 40 радова, деце узраста од 5 до 14 година, који су настали у креативној школи “Чаробни свет цртања”, која постоји у оквиру Едукативно – логопедског центра “Корак по корак 2”, у Панчеву, под будним оком њиховог ментора, познатог и признатог панчевачког карикатуристе Николе Драгаша. Радови који су изложени су углавном на тему природе, па тако можемо видети прелепе цртеже инсеката, дивљих животиња, биљака, а највише се истичу радови на тему “Чаробно дрво”, који се својом креацијом и бојама, сјајно уклапају у прелепу оазу природе као што је Народна башта.

Светски дан заштите животне је дан који се обележава у целом свету кроз разне активности и кампање, с циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Датум 5. јун је одредила Генерална скупштина УН, јер се тог дана одржала Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1974. године.

Изложба ће красити панчевачку Народну башту током целог лета.