ОПОВО... што чистије и што зеленије

Oпово

Одржана 11. седница Скупштине општине Опово

ДВЕ ТАЧКЕ И ДВЕ ОДЛУКЕ, ПА…

• Усвојене су измене одлуке о задуживању Општине и о начину коришћења буџетских средстава за заштиту животне средине

Одборници Скупштине општине Опово састали су се по 11. пут у овом сазиву, да би на свом другом летњем заседању донели и две одлуке.

Наиме, на дневном реду биле су само две тачке дневног реда, прва, која се тиче задуживања Општине и друга, којом се одређују услови коришћења буџетских средстава за заштиту животне средине.

Тако је усвојена Одлука о изменама и допунама Одлуке о ја ном задуживању Општине Опово, којом се мења члан 2, у коме сада пише да  „Услови задуживања подразумевају период отплате кредита до 10 година и период мировања отплате кредита од 12 месеци (грејс период) уз најповољнију камату у складу са пословном политиком банке.“

Другом тачком дневног реда, која се тиче начина коришћења средстава за заштиту животне средине, одборници су прихватили Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Опово за 2021. годину.

Тим програмом, по претходно прибављеном мишљењу надлежног министарства, предвиђено је 2.100.000 динара, а за су активности на сређивању јавних површина, очување и унапређење зелених површина, организовању разних акција и манифестација, као и за израду одговарајућих публикација са едукативним садржајима.

И то је био крај другог летњег састанка одборника СО, тако да од данас могу отићи на заслужени одмор.

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.