ПРВА... др Татјана Воскресенски прима прву акредитацију за такав тип болнице у Србији

Вршац

Акредитација за СБПБ „Др Славољуб Бакаловић“

ПРВА ТАКВЕ ВРСТЕ У СРБИЈИ

• Треба истаћи да је Вршац сада један од ретких градова у Србији у коме су све здравствене установе акредитоване, што ће свакако допринети бољој здравственој заштити становника са територије нашег града – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Вршачка Специјална болница за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ добила је акредитацију, која је директорки др Татјани Воскресенски уручена од стране Агенције за акредитацију здравствених установа.

ЗДРАВЉЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ… свечаном чину присуствовала је и Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Овом акредитацијом СБПБ „Др Славољуб Бакаловић“ постала је прва акредитована специјална болница у Србији и послужиће као пример за акредитовање осталих специјалних болница у нашој земљи.
„Ово је веома значајан и свечан дан за све нас у Специјалној болници јер смо верификовали читав процес акредитације, који је трајао од октобра месеца прошле године. Овај сертификат значајан је због увођења стандарда и процедура које ће подићи и квалитет рада, а све у интересу добробити наших пацијената. Захвални смо Граду Вршцу који нам је се ово време био подршка, као и покрајинском Секретаријату за здравство који је разумео и подржао да све здравствене институције буду акредитоване, а ми смо прва специјална болница у Србији која је акредитована“ изјавила је Др Татјана Воскресенски, директорка Специјалне болница за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“.
Овом акредитацијом Специјалне болнице „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу су сада све здравствене установе акредитоване, јер су у претходном периоду сертификате добили Општа болница и Дом здравља, а данашњем свечаном уручењу сертификата присуствовала је и градоначелница Вршца
Драгана Митровић.
„Велико ми је задовољство што сам присуствовала свечаном уручењу акредитације Специјалној болница за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“, а посебно јер је прва специјална болница која је у нашој земљи добила акредитацију. Треба истаћи да је Вршац сада један од ретких градова у Србији у коме су све здравствене установе акредитоване, што ће свакако допринети бољој здравственој заштити становника са територије нашег града. Специјална болница „Др Славољуб Бакаловић“ иза себе има низ успешно реализованих пројеката, а ми смо као локална самоуправа увек били ту за све наше здравствене институције као партнер и подршка у свим њиховим пројектима. Трудићемо се и будућности да наставимо овако дивну сарадњу, јер нам је здравље наших суграђана највећи приоритет“ истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца.