ЈЕДНА ОД 14 ЛОКАЦИЈА... реализација значајног пројекта тече по плану

Опово

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао радове на реализацији пројекта „Реконструкција саобраћајница на територији Општине Опово“

НЕЋЕ БИТИ НЕАСФАЛТИРАНИХ ПУТЕВА У ОПШТИНИ

  • Баранда ће бити прво насељено место на територији наше општине у којој неће бити локалних неасфалтираних саобраћајница – истакао је Милош Марков, председник општине

Данас су у Опову боравили Игор Мировић, председник Покрајинске владе, Милош Малетић, директор Управе за капитална улагања и Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину. Они су, у друштву председника Општине Опово Милоша Маркова и покрајинског посланика Предрага Гинцуља, обишли радове на реализацији пројекта „Реконструкција саобраћајница на територији Општине Опово“. Овим пројектом, који суфинансира Покрајинска влада, биће уређено асфалтиран и уређен 3.731 метар саобраћајница на 14 локација у сва четири насељена места у општини Опово.

Истичући значај овог пројекта, чијом ће реализацијом под асфалтом бити 90 одсто уличних саобраћајница, Милош Марков је рекао:

„Овде смо заједно са Управом за капитална улагања код које смо аплицирали на пројекат и који нам је одобрен за асфалтирање и рехабилитацију улица у насељеним местима. На територији општине радимо укупно 14 локација, вредност радова је 56 милиона динара, од чега 40 милиона финансира Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања, док се остатак финансира из буџета локалне самоуправе.

Неке циљеве које смо поставили, а то је да наша општина до краја идуће године нема неасфалтираних локалних путева полако успевамо да реализујемо. Баранда постаје прво насељено место на територији наше општине у  којој неће бити локалних неасфалтираних саобраћајница, а интензивно радимо и на осталим насељеним местима, односно, да све локалне саобраћајнице буду покривене асфалтом“ – истакао је Милош Марков.

Игор Мировић је током обиласка радова разговарао са присутним грађанима, а у разговору са Милошем Марковом наговестио је и нове пројекте у општини Опово.

После Опова, високи гости из Новог Сада посетили су и општину Ковачицу и радове у тој општини, након чега се Игор Мировић обратио новинарима:

„Обишао сам радове на реконструкцији и рехабилитацији улица у Опову и Ковачици, где се укупно реконструише око седам километара, а издвојили смо и за Ковачицу и за Опово негде око 120 милиона динара. Ако сте информисани, у читавој Војводини, у више од 30 градова и општина траје реконструкција локалних саобраћајница, тако да се тај посао одвија и овде у општинама Ковачица и Опово. Задовољан сам што сам на терену видео људе који ће имати квалитетнији асфалт до својих кућа, задовољне извођаче који поштују уговор и рокове, а од њих тражимо да послове изводе по стандарду и квалитету и истовремено обезбеђујемо послове за грађевинске фирме“ – рекао је Игор Мировић.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.