ШТО ПРЕ, ТО БОЉЕ... о безбедности деце ваља бринути чим почну да излазе на улицу

Ковачица

Акција Савета за безбедност у саобраћају

ПРСЛУЦИ И КЊИГЕ ЗА ПРВАКЕ

• За предшколце “Пажљивкова правила у саобраћају“, потом полигон, па тек онда пешачка дозвола

У већ традиционалној акцији, представници општинског Савета за безбедност у  саобраћају, на челу са председником  Стеваном Лазичким,   поделили су свим ученицима првог разреда књиге и прслуке, с циљем да из књиге науче основне појмове саобраћајне културе, а да с прслуком, као учесници у саобраћају,  буду што видљивији и безбеднији.

Поред првака, нису заборављени ни предшколци, малишани из ПУ „Колибри“, који су добили нове филмове за апарат који се користи за фотографисање деце за пешачке дозволе, као и едукативне бојанке. Све то, какао је речено, обезбедила је Агенција за безбедност у саобраћају.

У друштву са првацима и предшколцима били су и Маријана Мелиш, помоћница председника општине и Стелиан Балан, заменик председника Скупштине општине Ковачица.

Ево шта је том приликом изјавила Маријана Мелиш током боравка у „Колибрију“:

„Савет за безбедност у саобраћају општине Ковачица и ове године наставља са већ устаљеном праксом и сада смо у вртићу где смо донели бојанке за наше најмлађе учеснике у саобраћају, то су ,,Пажљивкова правила у саобраћају” где ће они кроз игру моћи да науче нека нова правила, односно, како се понашати у саобраћају. Такође смо и донели филмове за апарате који смо и прошле године купили да би могли васпитачи да их фотографишу када на пролеће планирамо вежбање на полигону који смо тако ове године купили за најмлађу децу. Након положеног полигона, деца добијају своје пешачке дозволе“ – изјавила је Маријана Мелиш.

(Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.